20 Април 2024 г. Събота

Царчето остава в ареста при дядо си Цар

2011-10-11 10:04:55

Кирил Рашков – внукът на Цар Киро и синът на Принц Ангел, реши да остане в ареста. Той отказа да обжалва наложената му постоянна мярка "задържане под стража" от Асеновградския районен съд.

"Изтече 3-дневният срок, в който можеше да се подаде жалба срещу решението на магистратите от Асеновград, такава не е подадена от подсъдимия", съобщи за Dnes.bg говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева.

Внукът на Цар Киро е обвинен в отправяне на смъртна заплаха към Веселин Христев – чичото на убития 19-годишен Ангел Петров от Катуница. Това се е случило минути преди момчето да бъде прегазено от бус вечерта на 23 септември.

"Смъртната закана е отправена с особена агресия от страна на подсъдимия", твърди прокурорът по делото Венелин Савов.

 

По неговите думи Кирил-младши е склонен към посегателства върху граждани и да нарушава обществения ред. Според прокуратурата в Асеновград внукът на Кирил Рашков контактува с криминално проявени хора и се движи в лоши среди.

Дали се страхува, ако бъде на свобода, или просто реши да последва примера на дядо си, Кирил-младши не обжалва мярката си "задържане под стража" и остава за постоянно в ареста до началото на съдебния процес срещу него.

Както дядо му, така и той е на мнение, че "мълчанието е злато". Тези думи се превърнаха в лайтмотив на Рашков и приближени.

"Мълчанието е злато" бе казано за първи път от Цар Киро в съдебната зала пред журналисти. После същите думи бяха повторени от Спас и Георги, които са обвинени в умишленото прегазване на трима полицаи и двама младежи пред къщите на ромската фамилия в нощта на убийството на 19-годишния Ангел.

Без да обжалва мярката си за неотклонение, в ареста остава и Симеон Йосифов – соченият за шофьор на буса, прегазил момчето от Катуница. След това убийство последва вълнà от протести в цялата страна.

"Скоро ще изготвим обвинителния акт на Кирил Рашков и неговия внук Кирил", коментира лаконично районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Съдът е категоричен, че дядо и внук могат да се укрият или да извършат друго престъпление, ако са на свобода.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати