20 Април 2024 г. Събота

Челната кандидатпрезидентска тройка вече обиколи екватора

2011-10-10 17:56:17
Кандидат-президентите изминават на ден стотици километри, за да успеят да направят повече предизборни срещи. През първата половина на кампанията активността на претендентите с най-големи шансове - Плевнелиев, Калфин и Кунева, изглежда изравнена. Общо досега те са пропътували 41 500 км, което е малко повече от обиколката на екватора.

За 21 дни кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев е изминал близо 11 500 км в страната, изчислиха от щаба му. Той направи и посещения в Брюксел и в Страсбург, където получи подкрепата на Европейската народна партия, в Германия и в Париж - където пък го подкрепиха канцлерът Ангела Меркел и певицата с български произход Силви Вартан.

Плевнелиев и кандидатът за вицепрезидент Маргарита Попова успяха да направят срещи с жители в половината от областите на България. Почти навсякъде те са придружавани от председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов, който още в началото на агитацията предупреди активистите на ГЕРБ да вземат отпуска и от семействата си. Самият той успява в някои дни да направи и по десетина срещи.

Ивайло Калфин и Стефан Данаилов от кандидатпрезидентската двойка на БСП следват отделни маршрути, а лидерът на БСП Сергей Станишев агитира и за местните избори. Началото за Калфин беше на Бузлуджа, където на 30 юли БСП отбеляза 120-годишнината си. Оттогава до 9 октомври е изминал над 15 хил. км според щаба му. Още преди официалното откриване на кампанията той е посетил 23 от 28 области в страната.

Независимата Меглена Кунева навъртя над 15 хил. км от обявяването на кандидатурата й на 6 юни до момента, съобщиха от щаба й. Тя беше най-активна още преди да се кандидатира за президент, а през летните месеци предприе 20-дневна обиколка. При откриването на официалната предизборна кампания от щаба й отчетоха 93 посетени места, а след 23 септември независимата кандидатпрезидентска двойка Кунева - Любомир Христов е била в нови 19 села и градове.

"Всички истории от националната обиколка "По пътя на промяната" са събрани в двуминутен предизборен клип, който в неделя беше пуснат в социалните мрежи и се очаква да се завърти и в телевизионен ефир.

Кандидатът за президент на десницата Румен Христов е в кампания още преди предварителните избори на "Синята коалиция" на 12 юни. Оттогава до официалното начало на агитацията той обиколи над 180 населени места в 150 общини. След 23 септември досега Христов е бил в 5 общини, за да "събирам вашите идеи за България".

Лидерът на ДПС Ахмед Доган също спази традицията да обиколи всички райони, важни за движението. Той започна обиколката си от Лудогорието, където ДПС има сила да наложи свои кметове и мнозинства в общинските съвети.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати