27 Април 2024 г. Събота

Бум на катастрофи заради дъжда и бясна скорост

2011-10-10 15:51:16

ъждът и несъобразената скорост станаха причина за множество катастрофи в цялата страна, съобщиха от полицията. 

Столичните пътни полицаи са реагирали на 13 сигнала за инциденти на пътя в днешния ден.

На автомагистрала “Хемус” са станали пет катастрофи, на “Тракия” – четири, а на територията на Самоков, Своге, Ботевград и Елин Пелин – пет катастрофи.

При едно от пътнотранспортните произшествия на автомагистрала “Хемус” бе ранен в окото 57-годишен мъж, транспортиран за лечение в софийска болница.

Инцидентът стана в района на тунел “Витиня”, посока Варна. Първо са се сблъскали два автомобила, а движещият се след тях с несъобразена скорост ТИР се завъртял и в него се блъснал “Опел Астра”.

Една от хвърчащите ламарини ударила возещия се в колата пътник по главата. Пострадалият 57-годишен мъж бил транспортиран в „Пирогов”.

 

Около 13 часа джип се е преобърнал в крайпътна канавка. Пристигналият на място автопатрул на Магистралната полиция установил, че возилото е “БМВ Х5” с италианска регистрация.

Инцидентът станал на 37-и км – автомагистрала “Тракия”, посока София и вероятната причина е несъобразена с пътните условия скорост.

В колата пътували мъж и жена – турски граждани и шестмесечно бебе. Според първоначалната информация майката на бебето получила контузии и наранявания. Жената е транспортирана в софийската болница “Св. Анна”.

Още един инцидент стана на 16-и км на автомагистрала “Тракия”, посока София, при който е катастрофирал лек автомобил “Ситроен С3”, в който се возели млада жена и бебе. Според първоначалната информация возещите се в автомобила не са пострадали, но ще бъдат транспортирани в софийска болница.

Пътищата в по-голямата част от страната са мокри, продължава да вали или превалява в повечето региони. Това налага шофиране със съобразена с пътните условия скорост, припомнят от МВР.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати