24 Април 2024 г. Сряда

Никога в договорки с Доган, кълне се Плевнелиев

2011-10-10 12:51:43

„Никога няма да влезем в договорки с Доган. Искаме да докажем, че за първи път може да бъде избран президент на България без гласовете на ДПС". Това заяви кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев. 

Той категорично очаква да спечели изборите още на първия тур. По думите му, ако се стигне до балотаж, то той очаква да е с опонента му от БСП Ивайло Калфин.

„Меглена Кунева е един от другите кандидати, а Калфин е кандидатът на противника“, посочи Плевнелиев пред bTV. 

"Тези избори от наша страна са лице в лице. От другата страна идват внушенията и манипулациите". Така Росен Плевнелиев коментира скандала с подкупа, който се завъртя около него. 

"Да, още първата седмица дойдоха при мен”. Аз съм най-хигиеничният човек – мен ме отвращава думичката "подкуп". Аз построих Бизнес парка, дадох работни места. Хайде вижте за какви сделки са гласували БСП. С папки избори не се печелят. Когато един бивш министър-председател ходи с един буркан с пепел по студиата, това за мен е манипулация", заяви още кандидатът на ГЕРБ.

 

"РЗС пък не могат да уволнят Бойко Борисов, те могат да уволнят само секретарките си, защо са тези билбордове в цялата страна? Когато Семов твърдеше, че имам черен печат за Германия, аз бях на среща с Ангела Меркел", каза още той.

"Имахме много ясна позиция за Катуница още в първите часове. Междувременно обаче казахме, че България е символ на етнически мир и политиците не трябва да яхват вълната, за да печелят избори", отбеляза още Плевнелиев. 

"Нашата реакция беше своевременна и съзнателно останахме настрани от трупането на политически дивиденти. Ясно е, че при смъртта на дете никой не може да остане равнодушен. На по-късен етап обаче скръбта на хората се обърна за политически цели", заяви кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ Маргарита Попова.

Тя коментира и бламирания от управляващите изготвен от нея законопроект, който предвижда да могат да се конфискуват имоти и доходи на лица, срещу които има единствено наказателно производство – без влязла в сила присъда.

Поводът беше фактът, че и по сега действащия закон, и по отхвърления от ГЕРБ вариант не може да се премине към конфискация на имотите ба Кирил Рашков и никой не може да го задължи да доказва откъде са му парите. 

„Хората искат да знаят, че са равни пред закона“, посочи Попова. 

„Всички политици се консолидираха срещу закона. Вероятно защото не са живели в мир със себе си и в мир със закона. Някой вероятно за нещо се притеснява“, коментира Попова.

"Търсим правилното решение, след като 20 години не се е намерило такова как да бъдат интегрирани ромите. На първо място тези хора трябва да получат образование, посочи Плевнелиев. В последните две години ние работихме с проекти в тази насока. Много роми и сега работят на магистралите – въпросът е да им дадем шанс да се интегрират", допълни той.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати