19 Април 2024 г. Петък

При заявка "Топлофикация София" e готова да пусне топлото

2011-10-10 12:44:42

При желание на клиентите "Топлофикация София” е готова да пусне отоплението, съобщиха от дружеството.

Детските градини, училища, болници и здравни заведения трябва да подадат заявление в деловодството на обслужващия ги топлорайон или на факс 02/ 958 22 39 в Териториално-диспечерска служба на дружеството.

Заявките ще се изпълняват с предимство в рамките на един работен ден.

В жилищните блокове отоплението ще бъде включено предварително само след представени в деловодството на обслужващия топлорайон заявление, подписано след решение на Общото събрание на етажната собственост.

С процедурата се избягва възможността всички абонати в сградата да имат парно заради желанието на един, уточняват от дружеството.

От "Топлофикация София“ предупреждават абонатите си още сега да отворят до максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнителното им обезвъздушаване.

Освен това потребителите трябва да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

От дружеството предупреждават, че там, където все още има ремонти по вътрешната отоплителна инсталация, отоплението в сградата няма да бъде включено, докато тя не бъде запълнена.

Ако не желаете парното ви да бъде включено предварително, ще трябва да изчакате средната температура на въздуха в три последователни дни да е по-ниска от плюс 12 градуса, а дългосрочната прогноза за времето да предвижда трайно застудяване.

С приоритет при общото пускане на отоплението в столицата ще бъдат детските градини, училищата, здравните и социалните заведения, след това жилищните сгради. Последни ще са обществените и офис-сградите.

ТР ”София” – 931 49 49
ТР ”София-Изток” – 970 99 32
ТР ”Земляне” – 859 01 95
ТР ”Люлин” – 934 00 80
 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати