29 Март 2024 г. Петък

Компютърът уби секса

2011-10-09 07:07:14

Само един на сто българи прави секс всеки ден.

Дори при хората в активна възраст (20-49 г.) само 2,3% могат да се похвалят с това, показват резултати от изследването "Бюджет на времето", направено от Националния статистически институт в периода 2009 - 2010 година. 

При предишното изследване за това, как нашенецът разпределя времето си, което бе направено преди 10 години, хората всекидневно практикуващи физически ласки са били доста повече.

В останалите възрастови групи на практика делът на хората с редовен секс е нищожен. Между 50 и 64 години страстта спохожда едва 0,5% от хората, а при още по-възрастните тя идва само за 1 от 1000 българи.

С редовен секс могат да се похвалят и само 0,4 процента от тийнейджърите. Те обаче държат рекорда по продължителност на ласките. Тези, които имат постоянен партньор(и), отделят средно на ден феноменалните 1 час и 38 минути за страстни забавления, показват данните на НСИ.

На практика това е повече от времето за миене, обличане и посещения в тоалетната. Времето за секс за активните в тази област тийнейджъри е на трето място по продължителност след съня (9 часа и 32 минути) и храненето (1 час 59 минути).

При двата пола обаче има доста сериозна разлика във времето, заделяно за секс. За момчетата с едва наболи брадички то е 1 час и 50 минути на ден, докато връстничките им се задоволяват с 1 час и 35 минути. Ведомството на Мариана Коцева обаче е разбулило загадката на какво се дължи разликата.

Оказва се, че всекидневният секс е реалност, а не мит за едва 0,1% от момчетата в средните училища. Съученичките им обаче са доста по-активни в приятното забавление за тялото и духа. Шест пъти повече момичета са попълнили в анкетните карти на НСИ, че се наслаждават на интимни ласки.

След 20-годишна възраст продължителността на сексуалния акт за българите намалява драстично, показва още изследването на НСИ. В групата 20-49 години удоволствието продължава средно 42 минути (касае се само за онези 2,3% от българите, консумиращи любовни страсти всекидневно).

Над 50-годишна възраст ласките се укротяват в рамките на 35 минути. Над 64 г. за малцината, за които интимните страсти не са угаснали съвсем, те са с продължителност 10 минути, сочат данните на националната статистика.

Друг любопитен факт, установен от мащабното изследване, е, че във възрастовата група 50-64 години мъжете, практикуващи всекидневен секс, са три пъти повече от жените, отбелязва КРОСС.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Здраве


Новини
90% от болниците никога не са имали готовност да приемат инфекциозно болните с Covid. Това обясни пред Нова телевизия Методи Янков, представител на частните болници.Оказва се, че голя ...
Новини
През изминалото денонощие в страната са регистрирани 4041 нови случая на коронавирусна инфекция, направени са 11 066 теста. Това прави като съотношение над 36.5%.За ...
Новини
От утре 10 юли до второ нареждане се затварят всички барове, дискотеки и пиано барове на закрито, както е са забраняват всички масови празненства с повече от 30 присъстващи.Новата си запов ...
Новини
240 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 4 286 PCR теста за последното денонощие. Това показват данните към полунощ на Единния информационен портал.Общият брой на регистриранит ...
Новини
Чрез приложението „Дари Кръв“, доброволците на БОДКще могат по-лесно и ефективно да помагат на хората в нужда от кръвопреливане Като част от усилията да пре ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати