18 Април 2024 г. Четвъртък

Глупостта на Рууни вбеси цяла Англия

2011-10-08 12:37:55
Англия си гарантира място на европеските финали в Полша и Украйна през 2012 г. Манчестър юнайтед" беше с основна заслуга за двата гола на Англия, но 17 минути преди края на мача изрита без топка Миодраг Джудович от Черна гора и получи директен червен картон.

", заяви след мача бившият английски национал Джейми Реднап.

В деня преди квалификацията с Черна гора бащата и чичото на Рууни бяха арестувани по подозрение в извършване на нелегални залози на мач в Шотландия. Въпреки случилото се Фабио Капело обяви преди срещата, че нападателят е спокоен и ще бъде пълноценен.

"Бих се радвал, ако постъпката на Рууни беше плод единствено на това, което се случи с баща му. Но той е правил подобни неща много пъти. Много хора казват, че показва най-доброто от себе си, именно когато е изнервен. Аз обаче не мога да се съглася. Той е най-добър, когато владее емоциите си. Когато е изнервен рита хората по терена. Много съм ядосан и разочарован от постъпката му", каза още Реднап.

Уейн Рууни със сигурност пропуска първия мач на Англия на европейското първенство. Има вероятност той да пропусне всичките три мача от от груповата фаза в зависимост от доклада на главния съдия Волфганг Щарк. Въпреки червения картон Фабио Капело е убеден, че решението му да включи в игра нападателя на "Мачнестър юнайтед" е било правилно.

"Преди мача беше спокоен. След това направи тази глупава грешка и беше изгонен. Но аз не мога да бъда в главата на Рууни, докато той играе. Мога да говоря с него преди това, да го сменя или да взема някакво друго решение. Но не мога да контролирам реакциите на играчите по време на мачовете. Особено тези на Уейн Рууни", заяви разочарованият Фабио Капело.

Италианецът сподели, че Рууни се е извинил за невъздържаната си проява. Според него загубата за отбора от неговата липса ще е сериозна, но той ще намери решение на проблема.

"Дано това му е за урок. Сега ще трябва да намерим някакво решение на проблема. Рууни е много важен за нас, но в предстоящите контроли ще изпробваме и други вариантив атака", каза още селекионерът на Англия.

Поредната глупава проява на 25-годишния футболист отново предизвика дискусията дали той може да си вади поука от подобни ситуации. Според Реднап Рууни просто не може да се контролира и националния отбор на Англия ще страда от това.

"Хората непрекъснато повтарят, че той ще си вземе поука. Той очевидно не го прави. Неговата липса ще бъде сукрушителен удар за отбора и за целия турнир", каза още Реднап.

Бившият национален селекционер на Англия Глен Ходъл също остана много разочарован от постъпката на Рууни.

"Трябва да призная, че сбърках за него. Преди мача казах, че той се чувства добре в момента и е спокоен. Ето, че съм сгрешил. Рууни трябва да се научи да брои до 10 в подобни ситуации. Неговото наказание е наказание за цялата страна", заяви Ходъл.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати