20 Април 2024 г. Събота

РЗС пак получи флашка, пак пусна запис

2011-10-07 14:19:09

МВР призна, че е пазило Цар Киро след размириците в Катуница. Това твърдят от РЗС, след като са получили запис от разговор на изпълняващия длъжността министър на вътрешните работи Веселин Вучков по време на бунтовете и протестите след тях.

От РЗС пуснаха аудиото на медиите и заявиха, че от думите на Вучков става ясно как МВР е изпълнявало „прищевките“ на Кирил Рашков „да го крият из планинските курорти“.

„Кирил Рашков беше евакуиран от нас с цялата му фамилия, изведен от селото, след това той самият пожела да отседне в курорта Боровец близо до София“, заявява Вучков в записа.

Аудиозаписът бил занесен на крака в централата на партията в понеделник от двама млади мъже, които се представили като служители на вътрешното министерство.

Според лидера на РЗС Яне Янев и.д. министърът е „докладвал“ по телефона на мистериозна фигура в Русия.

Разговорът се провел вечерта преди Консултативния съвет по национална сигурност, свикан от президента на 1 октомври заради размириците в Катуница. В слушалката се чува превод на думите на Вучков на руски.

Заместникът на Цветан Цветанов разказва как МВР е арестувало за 24 часа между 100 и 150 души всеки ден.

„Още в неделя организирахме дежурно съдии и прокурори и тези наказания – било административни, било углавни, изиграха превантивна роля“, казва още Вучков.

По думите му МВР е взело важни и трудни решения и каквито и да са били те е щяло да има упреци.

От РЗС твърдят, че нямат представа с кого е бил разговорът, нито как е записан, нито дали това е пълният запис.

Освен събеседника на Вучков мистериозни остават двамата мъже, занесли записа в централата на РЗС. Те били на видима възраст 30-35 години, а единият заявил, че е от човек от „кабинета на министъра“. Носещите пратката обаче не си оставили телефоните, а пък самият Яне Янев не ги видял лично.

Само единият от тях си съобщил фамилията, но помолил да не се разкрива, ако от РЗС искат и друг път да получават информация.

Мъжете разкрили още, че „операцията“ по укриването на Цар Киро струвала на държавата поне 100 хил. лева.

Лидерът на партията Яне Янев е сигурен, че записът е автентичен и на него несъмнено е гласът на Вучков.

Въпреки че били в централата на РЗС само няколко минути, мъжете, предоставили записа, намерили време да споделят, че в МВР има тежък проблем и тежка демотивация на редовите полицаи да изпълняват разпорежданията на началниците си и да обслужват предизборно ГЕРБ.

Казали също, че в редиците на МВР има крайно угнетени от управлението на Цветанов, които подкрепят всякакви усилия за неговото сваляне, разясни кандидат-президентът на РЗС Атанас Семов.

Янев за пореден път поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов, който в момента е в отпуск заради предстоящите избори, и поиска да знае дали Вучков е действал на своя глава, или „всичко му е диктувано от Цветанов“.

От партията настояват да бъде свикано извънредно заседание на парламента, на което да бъде изслушан целият запис и да се разбере дали има други записи за Катуница, както и кой какво е разпореждал при създалото се напрежение. След изслушването Цветанов да бъде освободен от правителството, поиска Янев.

"Чадърът над Цар Киро трябва да излезе наяве. Нямаме никакво съмнение, че той е храненик и галеник на държавата“, отсече лидерът на РЗС.

„Бойко, разкарай го този Цецо, че ще запали държавата и въпреки опита ти като пожарникар няма да можеш да я изгасиш“, призова Янев патетично.

„Важно е да се разбере на кого служи полицията – на гражданите или на тартори като Цар Киро, които Цветанов е обсебил, за да могат да купуват гласове за ГЕРБ“, подчерта лидерът на РЗС.

„За предишните записи за Искра Фидосова, която гръмогласно като политическа боримечка отричаше всичко, се оказа вярно и се потвърди както от БАН, така и от чужди експертизи, а прокуратурата остана като в небрано лозе“, припомни Янев.

От РЗС разполагали и със скандални документи за кандидата на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев, които щели да покажат истинското му лице. В момента юристите и финансистите на партията ги обработвали и скоро щели да бъдат оповестени. Разбира се, това щяло да стане преди изборите.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати