20 Април 2024 г. Събота

Как интимни снимки на звезди стават публични?

2011-10-07 05:37:12

Все по-често ставаме свидетели на разпространението на лични (под „лични” разбирай разголени) фотографии на звездите от световния шоубизнес. Наскоро се опари Скарлет Йохансон, преди нея имена като Джесика Алба и Ванеса Хъджънс.

Как обаче личните топлес фотоси се озовават в световната мрежа без желанието на звездите, пита се BBC.

Двете снимки на голата Йохансон се разпространиха като бурен калифорнийски горски пожар в рамките на броени часове. 
Първоизточникът трудно може да бъде определен. Всички предположения обаче сочат към неособено популярни в света сайтове, които впоследствие получават огромна аудитория заради наличието на фотографиите.

За 26-годишната актриса мотото „няма лоша реклама” се оказа слабо успокоение и тя поиска съдебна защита. Но веднъж попаднали в интернет, голите й снимки трудно (да не кажем невъзможно) ще бъдат заличени от виртуалното пространство. И стават достояние на милиони хора по света.

Собственици на сайтове за знаменитости са категорични, че не виждат нищо неморално в публикуването на подобни фотографии след появяването им в уеб мрежата.

„В крайна сметка, ако звездите не искат да се виждат голи в интернет, просто да не се снимат голи. Или поне да не държат снимките на мобилните си телефони”, заявява Джейми Йист, създател на популярния британски светски сайт Holy Moly.

Специалистът по кибер сигурността Греъм Клули също потвърждава, че „златното правило” за знаменитостите е да се въздържат от заснемането на свои голи фотоси. „И със сигурност качването по каквато и да е причина на снимки в интернет трябва да се избягва. Защото защитата с парола не е кой знае какво препятствие за хакерите“, уточнява Клули.

Според него, ако снимката остане само на мобилното устройство, с което е заснета, това би затруднило значително недоброжелателите. Защото в този случай има нужда от физически достъп или инсталиране на програма с вирус от самия потребител (не че последното не се случва доста често), за да се стигне до кражба.

Клули припомня, че звездата от „Училищен мюзикъл“ Ванеса Хъджънс лъсна гола в интернет, след като беше пробита защитата на личната й електронна поща, където тя била качила неприличните фотоси. „Според мен снимките от телефона на Скарлет Йохансон са били пращани по мейл и така са попаднали в ръцете на хакери. Това е най-логичното обяснение“, счита експертът. 

Случаите на Йохансон, Хъджънс и редица други знаменитости вече привлякоха вниманието на ФБР и следователите работят по версия за организирана престъпна мрежа. Става въпрос за изнудване и продажби на снимките за огромни суми.

Специалистът по сигурността предупреждава и сърфиращите из интернет любители на голите тела на холивудските звезди. Клули е на мнение, че в много случаи хакерите използват фотосите като примамка. „Бъдете много, много внимателни, защото проследяване на линк „с още голи снимки на Скарлет Йохансон“ може да означава заразяване на вашия компютър с вирус за кражба на лични данни“, съветва експертът.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Лайфстайл


Новини
Международния ден на жената всяка година се чества на 8 март като ден, който почита борбата за равни права на жените по цял свят. На този ден се честват икономическите, политическите и обществените ...
Новини
Днес почитаме св.Трифон.Свети Трифон се счита за пазач на лозята. Той е бил мъченик, светец лечител, който през 248 г. сл. Хр., при царуването на император Деций Траян бил посечен с меч.Роден ...
Новини
Брад Пит спечели Оскар за поддържаща мъжка роля. Наградата му се присъжда за ролята във филма "Имало едно време в Холивуд".Актьорът победи конкуренцията на Антъни Хопкинс, Том Х ...
Новини
Актьорът Кърк Дъглас е починал вчера на 103-годишна възраст. Новината съобщи неговият син Майкъл Дъглас пред сп. "Пийпъл", цитиран от Ройтерс. "С огромна тъга аз и моите братя ...
Новини
Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст във Военномедицинска академия в нощта срещу неделя, малко преди именния си ден.Той бе приет в болницата на 28 декември миналата година с тежка чер ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати