20 Април 2024 г. Събота

Важното е на Вуте да му е зле, възмути се Кунева

2011-10-05 15:20:19

„Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле”. С тази поговорка независимият кандидат за президент Меглена Кунева коментира изказването на премиера Бойко Борисов вчера в Чехия. 

В Прага министър-председателят посъветва европейските лидери да намалят пенсиите до нивото на тези, които получават нашите пенсионери в България. 

Меглена Кунева определи изказването му като „изумително и обидно в петата година на членството ни в ЕС”. 

„От две години и половина гледаме фарса на това управление, но то вече се превръща в трагедия”, коментира кандидатката за президент и допълни, че би искала да знае мнението на кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев по това изказване на премиера.

„Целта на членството ни в Европейския съюз беше нашият жизнен стандарт да се повиши, а не техният да се свали, не стоките в Европа да стават некачествени, а нашите да станат качествени, и не техните закони да са толкова неприложими, както в България, а нашите да се прилагат като техните”, коментира още Кунева в Сливен.  

Тя каза още, че е възмутена от двойния стандарт, който Бойко Борисов е демонстрирал в чешката столица спрямо политиката на енергоразпределителната компания „ЧЕЗ”.

 

„В България критикуваш и ги заплашваш с национализация, а навън слагачески казваш, че проблемите са останали в миналото. Това не е сериозно!”, допълни Кунева.

На въпрос дали очаква манипулация на вота, Меглена Кунева посочи, че вече има сигнали за такава. 

„Първо преглътнахме манипулациите, после купуването на гласове, после, че само партиен гръб може да осигури съществуването ни, а сега всички говорят за купуване на цели секции и подмяна на протоколите. Но ако сега се отчаем, следващия път ще е по-лошо. Намираме се в повратна точка”, допълни още тя. 

По думите на Кунева гражданите са принудени да вярват, че избират между лошо и по-лошо. 

„Внушението, че нямаме избор, е отрова за обществото ни. Хората искат да избират между добро и по-добро”, подчерта Кунева и заяви, че участва в изборите именно за да даде тази алтернатива. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати