20 Април 2024 г. Събота

Манолова "лае" по Фидосова. Какви са тия ключета с мечета?

2011-10-05 09:40:03
Действащият народен представител и кандидат-кмет на Перник Ирена Соколова раздавала ключодържатели на първокласници с нейното име. Това обяви от трибуната на парламента червената депутатка Мая Манолова. 

Според нея Соколова, която е депутатка от ГЕРБ, е решила да впрегне регионалния инспекторат по образованието, който раздава на първокласниците ключодържателите. 

Манолова дори показа въпросните ключодържатели – червени мечета, от трибуната на парламента. 

Ирена Соколова не беше открита за коментар нито в парламентарната стая на управляващите, нито в парламентарния бюфет, където по-рано пиеше кафето си. 

„Със старта на предизборната кампания ГЕРБ впрегна цялата администрация да работи за кандидатите на ГЕРБ”, коментира още Манолова от трибуната и даде още един пример. 

„В Троян кандидатът за кмет на управляващите чрез Регионалния инспекторат по образованието раздава на първокласниците книжки, на които на първа страница е неговият лик”. 

Пак според Манолова в избирателния й район в Кюстендил всички шефове на регионални структури на здравеопазването в предизборния щаб на ГЕРБ дали пресконференция и изразили подкрепата си за кандидата на управляващите през работно време.

„Болници, университети, училища са абсолютно забранени за предизборна агитация”, допълни я колегата й Петър Курумбашев. „Разберете, същата мотика, която всички партии настъпват 20 години, вие продължавате да го правите, без да разберете”, обърна се към депутатите на мнозинството Петър Курумбашев. 

Шефове на ВиК, на регионални инспекторати, са кандидати в листите на ГЕРБ, предупреди още Димчо Михалевски от левицата. 

Отговорите на управляващите не закъсняха. „Треска ви тресе от БСП, защото ще загубите изборите”, отвърна Искра Фидосова. 

„Едно си Мая знае, едно си Мая лае“Ние трябва да говорим по законопроектите конструктивно, а не кой какви недостатъци допуска в предизборната си кампания”, контрира БСП Юлиана Николова от ГЕРБ. 

Повод за дебата станаха предложения на опозицията за промени на Изборния кодекс. От левицата смятат, че представителите на неправителствени организации ще имат проблем да бъдат наблюдатели в деня на изборите. 

За това в Изборния кодекс БСП настоява да се направи корекция и вместо изискването за „упълномощен член” да остане „упълномощен представител”. 

Социалистите искат още протоколите от заседанията на ЦИК и ОИК да бъдат публикувани на интернет страницата на Централната избирателна комисия. 

„Това, което се опитвате да направите, е внушение, че има проблем”, отвърна на левите Фидосова. 

И допълни, че има решение на ЦИК от 1.09.2011 г., в което подробно е записано какъв е редът за достъп на наблюдатели. 

„ГЕРБ не използва публичен ресурс. Нито един министър не си е позволил да участва в публично мероприятие. Така че не се подвеждайте по този популизъм, който върви в момента. Да бъдем коректни, да не опитваме да въведем в заблуждение българските граждани”, обясни юристката от ГЕРБ. 

Последва реплика от страна на БСП. „Затова не искате да заседава парламентът. Ако може тиксо да ни сложите на устата и само Бойко Борисов да ни обяснява как да живеем”, контрира я Михаил Миков.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати