25 Април 2024 г. Четвъртък

Бербатов отсече: Щастлив съм в Юнайтед

2011-10-05 08:22:27
Българският нападател на английския шампион Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов за пореден път обяви, че се чувства щастлив в клуба и не мисли за напускане.

От началото на сезона бившият капитан на България е твърда резерва в състава на "червените дяволи", но въпреки това според думите на Бербо става ясно, че той не е нещастен на "Олд Трафорд".

През последните няколко дни около юношата на Пирин започнаха да излизат спекулации, като една от тях е, че испанският Валенсия готви оферта за него през зимата.

Бербатов успя да стане голмайстор на английската Висша лига през миналия сезон и определено направи най-силната си кампания с екипа на Юнайтед.

Въпреки това обаче сър Алекс предпочита да дава повече шансове за изява на Дани Уелбек, Хавиер Ернандес и Уейн Руни, които обаче оправдават доверието му с голове.

"Щастлив съм тук", отсече 30-годишният атакуващ футболист пред клубната телевизия на Манчестър Юнайтед, като по този начин отново се опита да разсее спекулациите около бъдещето си.

"Моето семейство е заедно с мен в Манчестър. Обичам този клуб и се радвам, че съм част от него. Играя за клуба с любов. Нищо друго няма значение за мен", добави нападателят.

Българинът се върна малко назад във времето и си спомни момента, в който е научил за интереса на Манчестър Юнайтед към него.

Той разкри, че преди да премине на "Олд Трафорд", неговият мениджър Емил Данчев му се е обадил и му е съобщил за сериозния интерес на "червените дяволи".

"Тогава си помислих, че се шегува, но в крайна сметка той ми каза, че наистина от Юнайтед ме искат", признава нападателят.

"Със сигурност това бе уникален шанс за мен и се възползвах от него. Аз съм момче от малка страна и в момента играя в най-големия клуб в света", добави той.

"Колкото до интереса на Сити, аз винаги съм искал да премина в Манчестър Юнайтед, така че мислите ми бяха да акостирам на "Олд Трафорд". Как можеш да откажеш на Юнайтед? Аз все пак играя за титли и медали, както и за слава, а не за пари", завърши Бербатов.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати