19 Април 2024 г. Петък

Сретен Йосич поръчвал българите

2010-07-26 10:33:11
Бандата на Килърите най-вероятно стои не само зад 5-6 убийства, както обяви премиерът Бойко Борисов, а е изпълнител на над 12 разстрела. Това твърдят хора от ъндърграунда, прдаде АСН.

През 2003 г. групата тръгва като изпълнител на поръчки, идващи от сръбския наркобос Сретен Йосич. Още през 2004 г. обаче подчинените на Петър Стоянов-Вожда започват да разчистват и свои сметки с град от куршуми.

"Споменатите от МВР убийства на банкера Емил Кюлев, строителния предприемач и бившия близък на Бай Миле и съпругата му Силвия строителен предприемач Александър Занев, бившия сикаджия Румен Рачев в Шумен и покушението над бизнесмена Манол Велев само показват спектъра на дейност на групата", твърдят ченгета. Засега обаче полицията има данни за по-малко от половината убийства, приписвани на групата.

Поръчките от Сретен Йосич идват като продължение на вендетата за изчезналите 600 кила кокаин през 1999 г. в склад на "Агрима" в Благоевград.

Сръбският наркобос продължава да търси не толкова остатъци от дрогата и откраднатата му печалба от нея, колкото отмъщение за наглия удар на българите около Поли Пантев. Той намира първи смъртта си през 2001 г. на о-в Аруба. В България обаче има още живи съучастници в кражбата на белия прах. Твърди се, че зад смъртта на Данкина и Женята през ноември 2003 г. също може да се търси ръката на Йосич и групата.

През 2006 г. следва изчезването на Кирил Цветанов-Буята, мастит наркобос от Благоевград. Най-вероятно той е убит. Близките му обявяват изчезването му в полицията на 26 май, деня, в който Сретен Йосич излиза от затвора в Белград. По-късно Йосич, на 25 юли, е засечен в Благоевград с четирима от приближените на Буята, които е трябвало да разкрият къде са парите след изчезването на боса им.

Следващата жертва на злокобния кокаин е Александър Занев, който пада мъртъв на 18 май 2006 г. Той строи жилището на Кирил Цветанов-Буята на ул. "Панорамен път" в столицата. Занев е седмата жертва сред сикаджиите на кокаиновата вендета, твърдят разследващи.

Докато бандата чака нови поръчки от Йосич, членовете й се прехранват с нови убийства. Твърди се, че тяхна жертва е и Димитър Тодоров-Бретона, легендарна фигура от подземния свят. Той влиза в страната само ден преди разстрела на Милчо Бонев на 30 юни 2006 г. Хората около Вожда смятат, че това никак не е случайно.

Куршумите настигат Бретона ден след като отново влиза в София на 16 февруари 2005 г.

Бандата продължава с покушението на Манол Велев през 2007 г. и убийството на Румен Рачев през юли 2009 г.
източник: actualno.com

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати