Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Юни 21
Начало arrow България arrow След конфликт между българи и роми в София са задържани четирима

След конфликт между българи и роми в София са задържани четирима

  Print E-mail
2011-10-03 17:05:40
източник: dnevnik.bg

На фона на засиленото етническо напрежение заради събитията около Катуница четирима души бяха задържани в столичиня квартал "Модерно предградие" след конфликт между българи и роми. Четиримата са арестувани заради "съпричастност към инцидент, при който са били пребити петима души". За това съобщи пресцентърът на МВР. По-рано днес главният секретар на МВР Калин Георгиев потвърди за случай на насилие във въпросния квартал, в който са замесени роми.

В събота около 18.00 часа при опит за кражба от къща на възрастна жена е бил задържан непълнолетен извършител, посочват от полицията. Същият успял по-късно да избяга. Малко след това той се върнал с още около 20 души, които са нападнали трима мъже и две жени, които са го заловили. Един от пострадалите е настанен в болница с фрактура на долна челюст, а другите са освободени с контузни рани.

Ива Шишкова, която според агенция "Фокус"Майка ми, баща ми, приятелят ми и един техен приятел бяха на двора и видяха как в двора на комшийката ми едно момченце от ромски произход, на не повече от 16 – 17 години, започна да разбива. Влязоха и го хванаха, аз бях в къщи, излязох, видях, че го държат, и казах на майка ми, че ще викам полиция."

"То обаче се отскубна, защото те не искаха да го удрят, а само да дойде полицията", твърди жената. "Оттам побягна, аз го подгоних да го хвана и в една пряка малко по-надолу от нас избяга през полето. На връщане видях как около 40 човека, роми, мъже, жени, деца тичаха към нас. Обадих се на 112 и им крещях да изпратят полиция по най-бързия начин, защото ще ни пребият..."

"Стигнаха до нас и в двора на комшийката вече се биеха" продължава тя. "Видях приятеля ми на земята, приятелят на майка ми и на баща ми беше неподвижен вече на земята, баща ми го ритаха в главата. Един от тях го познавах по физиономия и му казах "Моля те, кажи им да спрат", той вика "Нищо не мога да направя".

Според думите на Шишкова досега пострадалите не са имали подобни проблеми.

Четиримата арестувани за нападението са криминално проявени. Това са непълнолетният, опитал се да проникне в къщата, Й.К., на 36 години, Я.С., на 19 години, и Е.М., на 31 години, всичките от София. Те са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по установяване и задържане на съучастниците на четиримата продължава, съобщават от полицията.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?