26 Април 2024 г. Петък

ГЕРБ – брутални ромски рекетьори, скочиха от ДСБ

2011-10-03 16:50:42

В момента ГЕРБ се борят за вота на ромите и контрола върху него, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.

"Те считат, че по отношение на българските гласове могат да задържат това, което имат, или да жертват малко, да върнат част от вота, който са привлекли от Атака", коментира той.

Според Костов ГЕРБ прави опити да измести ДПС и БСП от контрола върху ромския вот, които се осъществяват от Цветан Цветанов.

Той е едновременно шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, вътрешен министър и контролира парите, които ЕС отпуска за интеграцията на ромското малцинство, твърди томносиният лидер.

"Този троен конфликт на интереси не е случаен, защото чрез него ГЕРБ в момента правят опит да използват зависимостите на ромските барони, които си построиха дворци с парите от ромската декада и които МВР оставя безнаказани за извършени нарушения", посочи Костов.

Според него управляващите ще се възползват от тази зависимост, за да изнудват ромските босове, които на свой ред контролират ромските гласове. От ДСБ очакват "брутална рекетьорска акция, дирижирана от ГЕРБ".

 

"От тази битка със сигурност ще спечели ДПС, вероятно ще загуби БСП. Ако ГЕРБ проведе операцията по рекетирането на ромските барони, ще спечели и тя. Ще бъде бита и инжекция с адреналин право в изнемощялото сърце на Атака", прогнозира Иван Костов.

От ДСБ призовават хората да излязат да гласуват на предстоящите избори, защото колкото повече избиратели отидат до урните, толкова по-малки ще бъдат последиците от тази игра.

"ГЕРБ имат сметка от раздухване на етническото напрежение и политическия екстремизъм, защото всички останали теми остават на заден план – и бедността, и липсата на работа, и спадналите доходи и обезценяващите се пенсии. Всички обещания на ГЕРБ, които трябва да се дебатират, са забравени", коментира Костов. 

"Косвен допълнителен ефект за коалицията ГЕРБ–Атака се получава от това, че неориентираните хора от българския етнос чуват плитките, но кресливи гласове на Атака", посочи още лидерът на ДСБ.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати