19 Април 2024 г. Петък

Мирен протест на футболните фенове

2011-10-03 05:49:29

Няколко хиляди души се събраха в центъра на Пловдив на протест без безредици и сблъсъци с полицията, организиран от футболните фенове на Ботев и Локомотив.

„Протестираме заради безнаказаността на фамилия Рашкови и подкрепяме жителите на село Катуница.”, заяви пред Dnes.bg 20-годишният Боян, който беше дошъл на площад „Центарален” заедно с приятели.

Протестът на футболните фенове започна с минута мълчание в памет на убития Ангел Петров от Катуница и смъртта на 17-годишния Павел.

„Докога ще отглеждаме паразити в държавата”, „За България – свобода или смърт” и „Не на управление с платени медии и купени гласове” бяха лозунгите, издигнати на пловдивския площад.

Протестиращите младежи настояха да бъдат разследвани мафиотските босове в страната и да има по-строги механизми за прилагане на законите.
 
На протеста нямаше знамена на футболни агитки, а се развяваше единствено българският трибагреник.

В пловдивския квартал „Столипиново” жителите излязоха на митинг, за да поискат мир. В района на протестите и около ромските квартали имаше засилено полицейско присъствие.

Далеч по-вял беше протестът на гражданско движение СИЛА в София по-рано през деня. Няколко десетки протестиращи се събраха пред храм-паметника „Свети Александър Невски”.

На мястото на протеста дойдоха и около седем – осем младежи, привърженици на „Атака”, които носеха черните тениски с надписи срещу „циганизацията”.

Присъствието им подразни организаторите, тъй като те  подкрепят етническия мир. Протестът се проведе под мотото „Една България, един закон”. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Пловдив


Новини
Магазин в Пловдив започна необичайна инициатива. Собствениците на обекта решили да помогнат на всички възрастни и нуждаещи се хора да укрепят имунитета си, като безплатно им раздават джинд ...
Новини
Заповеди за премахване на 40 жилищни постройки на ул. "Бъндерица" в пловдивския квартал "Столипиново" е издал кметът на район "Източен" Н ...
Новини
Най-големите таксиметрови фирми в Пловдив обявиха, че са принудени да завишат тарифите заради въведения патентен данък от местния парламент. Той е в размер на 750 лева и според превозвачите т ...
Новини
Пловдивският апелативен съд възстанови на работа кмета на Пловдив Иван Тотев. Това се случи, след като Окръжният съд в града го отстрани от длъжност по обвинение, че е ощетил общинския бю ...
Новини
Пловдивският окръжен съд реши да отстрани от поста кмета на Пловдив Иван Тотев докато трае разследването срещу него, съобщи БНР. Тотев отговаря пред Темида за обществена поръчка по ст ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати