26 Април 2024 г. Петък

"Наполи" нанесе най-тежката домакинска загуба на "Интер" от 2001 г.

2011-10-02 05:54:58
"Наполи" победи "Интер" с 0:3 и му нанесе най-тежката домакинска загуба в Серия А от май 2001 г. "Нерадзурите" играха без старши треньор и с човек по-малко повече от едно полувреме.

Неаполитанците вкараха всичките си попадения след червените картони на Джоел Оби Чуквума и наставника на домакините Клаудио Раниери, които предизвикаха бурните реакции на "нерадзурите" към съдийството на Джанлука Роки.

Категоричният успех изведе "Наполи" начело във временното класиране на Серия А, като преди две седмици се наложи и над шампиона "Милан" с 3:1.

"Интер" откри резултата чрез Джампаоло Пацини, но попадението му беше отменено заради засада. Решителният момент в мача дойде в 41-ата минута. Тогава главният съдия отсъди дузпа за нарушение на Джоел Оби Чуквума срещу Кристиан Маджо, започнало извън наказателното поле.

Халфът получи втория си жълт картон, като "нерадзурите" имаха претенции и за първото му официално предупреждение. Марек Хамшик се нае с изпълнението на наказателния удар, който беше спасен от вратаря на "Интер" Жулио Сезар, но при добавката Уго Кампаняро откри резултата.

Домакините искаха повторение на дузпата заради предварителното навлизане на няколко играчи в наказателното поле, но не получиха такова. Проблемите за тях се увеличиха с принудителната смяна на Кристиан Киву с Юто Нагатомо, а след края на полувремето треньорът на "Интер" Клаудио Раниери размени реплики с Роки за неговото съдийство и също получи червен картон.
След почивката "Наполи" очаквано наложи пълна доминация на терена и оползотвори численото си предимство. В 56-ата минута резервата Нагатомо сгреши при овладяването на върнато подаване, беше надбяган от Маджо и той прехвърли Сезар за 2:0.

Гостите продължиха с атаките си и в 75-ата минута Лавеци изведе Хамшик, който оформи класическата победа на "Наполи". Това е най-голямата домакинска загуба за "Интер" в Серия А от май 2001 г., когато беше разгромен от "Милан" с 0:6.

Неаполитанците излязоха начело във временното класиране с 10 точки преди изиграването на останалите срещи от петия кръг. "Интер" остава 16-и с едва 4 точки - техният най-малък актив след пет мача от сезон 1983/84 насам (с преизчисляването на дадени от 2 на 3 точки за победа).
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати