16 Април 2024 г. Вторник

Партийни лидери недоволстват от съвета по сигурността

2011-10-02 05:26:06

Като „безмислено упражнение“ определи днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност лидерът на Атака Волен Сидеров.

Сидеров пръв напусна заседанието след два часа и половина в президентството. По думите му на него не са обсъдени конкретни предложения, с изключение на тези, които той е дал.

„Имаше само констатаци и клишета“, заяви той и допълни, че съществува „стремеж за замазване на проблема“. Според него етническият мир в страната е нарушен. 

На въпрос разпознава ли себе си и „Атака“ в изказванията, че политически сили се опитват да се възползват от случая в Катуница, Сидеров заяви, че партията се разпознава от хората, защото има ясна политическа визия.

Лидерът на ДСБ Иван Костов също определи като безплодно днешното заседание на КСНС.

„На мен не ми стана ясно каква е темата и каква е целта“, заяви Костов, според когото премиерът и президентът са говорели „общи приказки“, казвани много пъти.

Според него сърцевината на проблема е това дали етническият модел у нас работи, а ако не – къде се корени проблемът.

„Ако се надига политически екстремизъм и етническо напрежение, обикновено се търси национално съгласие“, посочи Командира и попита дали ГЕРБ ще търси такова.

 

Той напомни, че премиерът е бил в един момент и главен секретар на МВР и така отхвърли упреците, че през последните 20 години в страната не е правено нищо. Според него подобно говорене не е начинът за справяне с етническото напрежение.

Зам.-председателят на ПГ на „Коалиция за България“ Михаил Миков пък заяви, че заседанието на КСНС днес е уникално, защото на него не е присъствал министърът на вътрешните работи, който е „отпускар“. 

„Не чух от управляващите ясно осъждане на езика на омразата. Всички ясно заявиха позицията си, но не се даде ясна представа за ситуацията“, заяви Миков.

Той оцени като недостатъчно подготвени материалите за съвета, тъй като от тях не става ясна цялата ситуация около събитията в Катуница. По думите му липсват и редица факти, свързани със случая.

Миков отбеляза, че за първи път КСНС се провежда по време на избори и припомни заявеното от президента, че има опасност за провеждането на спокойни избори.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати