29 Март 2024 г. Петък

Пъшкà, охкà, но го оставиха в ареста

2011-09-30 10:44:29

Районният съд в Асеновград остави в ареста Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро.

Пред съда Кирил Рашков поиска по-лека мярка с мотивите, че не се чувства добре и е много болен.

"Съжалявам, че съм в залата. Не се чувствам виновен. Искам по-лека мярка, защото едва издържам"Болен съм, 75% инвалид, не съм извършил тези престъпления".

Цар Киро обяви, че хората, които са се оплакали, че са заплашвани от него със смърт, всъщност са заплашвали него самия.

Рашков изтъкна, че Веселин Христев – човекът, отгледал убития 19-годишен Ангел, на няколко пъти са нахлували в дома му с други хора от селото, за да го сплашват.

Според прокурора по делото Калоян Димитров вълнàта от обществено недоволство в страната е породена от усещането за безнаказаност от страна на Кирил Рашков.

По думите му доказателствата към момента сочат, че 19-годишният Ангел от Катуница е прегазен от приближени до Цар Киро.

Рашков е обвинен в отправяне на 2 закани за убийство към Веселин Христев и майката на Ангел – Иванка Петрова. Има и видеозапис на охранителна камера в деня на убийството на момчето, на който се вижда как Цар Киро попречва с автомобила си пътя на жалбоподателите пред техния дом в Катуница, допълни прокурорът.

Прокурорът изнесе още подробности – в 12,27 часа миналия петък Иванка Петрова подала сигнал на телефон 112, че е заплашена от Цар Киро със смърт. Минута по-късно отново на тел. 112 постъпва и обаждане от самия Кирил Рашков, който твърди, че е бил заплашен от Веселин Христев и Иванка Петрова.

Според показанията на Ивайло Димитров – началник на личната охрана на Кирил Рашков, Цар Киро е споделил след инцидента с прегазения младеж, че иска да замине за Сърбия, защото там се чувства по-сигурен и в безопасност. Според адвоката на Рашков обаче Цар Киро не е искал да се укрива в друга държава.

"За момента може да се направи предположение, че обвиняемият е тартор на престъпленията и автор на заплахите", заяви съдията по делото по време на гледането на мярката. По думите й тя не налага най-тежката мярка за неотклонение заради общественото недоволство, тъй като в противен случай ролята на съда би се обезсмислила.

Според магистратите има реална опасност Рашков да се укрие и да извърши друго престъпление, както и да окаже натиск върху свидетели.

Съдия Мария Пейчева изрази мнение, че до момента всички данни сочат, че обвиняемият не зачита правните норми в страната.

Мярката за неотклонение може да се обжалва в тридневен срок пред Пловдивския окръжен съд. В случай на обжалване заседанието ще бъде на 4 октомври.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати