26 Април 2024 г. Петък

Полицията в Асеновград под лупа за укрити жалби срещу Цар Киро

2011-09-29 08:37:31

Инспекторатът на МВР е започнал проверка на полицейското управление в Асеновград заради случая в Катуница, съобщи и.д. министър на вътрешните работи Веселин Вучков.  

Повод за проверката са съмнения за пренебрегнати жалби от граждани срещу Кирил Рашков.

По думите му проверката е комплексна, като в нея се включват и конкретни сигнали за покровителстване на фамилията на Кирил Рашков.

„Ако има и най-малък елемент на покровителстване или неадекватно изпълнение на служебните задължения, може да бъдете сигурни, че решенията ще бъдат крайни, съобразно закона за МВР", категоричен бе Веселин Вучков.

Той добави, че изрично е дадено указание проверката да бъде безпристрастна, обективна, да оцени всички факти за конкретния случай и за цялостната работа на полицейското управление в Асеновград. 

Относно нападението над Васил Лазаров, който беше задържан при операцията „Недосегаемите“, Вучков заяви, че се работи по задържането на извършителите.

Лазаров беше нападнат тази нощ в столичния квартал "Сухата река".

Нападателите направили опит да отрежат ушите му, прерязали ахилесовите му сухожилия и го оставили да лежи окървавен, след което изчезнали.

 

Вучков потвърди, че почеркът на престъпното деяние прилича много на Бандата на чуковете и е възможно да е с цел сплашване, за да не се свидетелства. 

Направен е оглед. В момента текат нови следствени действия. Пострадалият Васил Лазаров е бил задържан за документни измами, включително през настоящата година.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати