20 Април 2024 г. Събота

Скандално: Златните ни момичета спали в мизерия

2011-09-29 05:43:21
Скандални факти бяха оповестени по време на пресконференцията на Илиана Раева и националния отбор на България по художествена гимнастика, който спечели златен медал от световното първенство в Монпелие.

Родните грации направиха страхотно представяне на шампионата на планетата, ставайки световни шампионки на 3 ленти и 2 обръча, а също така нашите момичета спечелиха още два бронзови медала – в многобоя и на 5 топки.

Треньорът на ансамбъла Илиана Раева обаче нападна остро председателя на федерацията по художествена гимнастика Мария Гигова, която седеше точно до Раева.

"Изкарах най-тежките дни в живота си. Пристигнахме в Монпелие и бяхме принудени да бъдем настанени в общежитие за бедни, в което дори няма връзка с телефон. Няма да ви казвам в какъв вид бяха тоалетните, крайпътните тоалетни от социализма в България изглеждаха по-добре", изригна Раева.

"Помолих французите да търсят хотел, 3 часа момичетата стояха на тревата. Намери се крайпътен мотел, в който останахме. След 3 дни трябваше да се преместим в друг мотел. Никой не се интересуваше, че това е национален отбор на България.

Напуснахме и него. Имаше дни, в които не можехме да се храним, децата ядяха в крайпътни заведения за обществено хранене. Безумие, пълно безумие. И ще ви кажа още нещо – в тези мотели имаше проститутки", продължи разказа си Раева.

"Когато казах, че трябва да се преместим, нямаше нито един хотел, в който да настаним момичетата, Монпелие беше препълнен по това време, а и ние бяхме група от 18 човека. Благодарение на д-р Мариела Сиракова намирахме тези мотели, но всеки ден трябваше да освобождаваме стаите си.

"Не може да си представите в какви стаи бяхме настанени, пълни с мухъл. Спахме на отворени врати, защото имаше мухъл и влага. Да се каже резиденция, е цинизъм, г-жо Гигова", гневно заяви Илиана Раева по адрес на Мария Гигова.

"Илиана, ние пращахме оферта до федерацията, но от България ни казаха по-евтино. Пратихме втора оферта и пак ни казаха по-евтино". Французите зарязаха организацията, направиха блестящи условия в залата, изкараха 500 деца, за да може националният отбор на България да тренира.

В крайпътното заведение чакахме 1 час да ни сервират, момичетата ядяха и тръгвахме оттам за втора тренировка. Тези момичета така станаха световни шампионки. Не може да си представите през какво унижение минахме", заяви легендарната ни гимнастичка.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати