29 Март 2024 г. Петък

Приятел на убития Ангел: Друг го блъсна с буса!?

2011-09-28 17:38:43

Шофьорът на буса, прегазил 19-годишния Ангел Петров, вероятно е подменен, твърди Петър Георгиев, един от приятелите на убитото момче. Въпреки твърдението на МВР шефа, че версията за подмяна е невероятна, Петър твърди обратното.

"Вярвате ли, че някой ще блъсне човек, ще иде до Турция да се укрие и после като разбере, че го търсят, ще се върне?!", риторично пита той.

18-годишното момче смята, че Кирил Рашков е нарочил задържания Симеон Йосифов да понесе вина за убийството, за да излезе чист от ситуацията.

Във фаталната нощ Петър отишъл пред къщата на Кирил Рашков, за да търси сметка за жестокото убийство, но тогава  е бил блъснат от близки на ромския барон. В момента момчето лежи с тежки травми в пловдивска болница.

 

Младежът не е пряк свидетел на убийството на Ангел, но смята, че нароченият за шофьор на буса убиец не е истинският извършител на престъплението.

"Рашков не е глупав, не случайно толкова време управлява такава империя", каза Петър Георгиев пред Dnes.bg.

Младежът твърди още, че внуците на Цар Киро никога не са уважавали Ангел и затова се е стигнало до умишленото му убийство.

"Не можеха да понесат, че Ангел не прекланя глава пред тях, те парадираха със скъпите си коли и властта на фамилията им", разказа от болничното си легло Петър Георгиев.

Според прокуратурата обаче доказателствата са категорични, че именно Симеон Йосифов е шофирал в момента на убийството.

"Абсурдно е да се твърди, че шофьорът е подменен, тъй като всички свидетелски разкази, включително показанията на подсъдимия, уличават Йосифов като извършител на престъплението", коментира говорителят на Окръжната прокуратура Галин Гавраилов. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати