26 Април 2024 г. Петък

Борисов да подаде оставка, ако не се справи, зове Сидеров

2011-09-28 15:01:14

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова премиера да подаде оставка, ако не може да се справи с ромската престъпност.

"Премиерът да не се обижда, ако обича, а да се огледа и да разчисти това или, ако не може да се справи, да се откаже и да подаде оставка", заяви в кулоарите на парламента Сидеров.

Според него задържането на Кирил Рашков е закъсняло, тъй като преди убийството в Катуница е имало жалби срещу него.

Лидерът на "Атака" поздрави "младите хора", които са излизали да протестират срещу "бездействието на властта и драстичната циганска престъпност".

"Те излязоха на улицата спонтанно, без да са организирани от партия, профсъюз", каза Сидеров и допълни, че е нормално сред тях да има провокатори, тъй като те винаги ще съществуват.

 

Сидеров заяви, че не се чувства виновен за насаждане на етническо напрежение.

"От години говоря за тези проблеми, а всички медии ме обявявахте по един или друг начин за лошия, за расиста и ксенофоба", каза Сидеров.

От своя страна от името на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев заяви, че управляващите категорично се противопоставят на "всички опити за нагнетяване на етническо напрежение и определят като недопустимо използването на един криминален инцидент за събирането на политически дивиденти".

"ГЕРБ няма да участва в никакви сценарии за провокации срещу етническия мир в страната. Трагедията не е и не може да бъде равна на омразата и затова всички трябва да разберат, че конфликтът в Катуница е единствено криминален", подчерта Велчев.

Той изрази благодарност на всички служители на МВР за денонощния всеотдаен труд и за високия професионализъм.

От Коалиция за България отново скочиха срещу ГЕРБ и Атака и изразиха недоволството си от изслушването на зам.-министър Веселин Вучков.

Той дойде в парламента по предложение на депутатите на Волен Сидеров, след като преди това беше отхвърлено тяхното искане за изслушване на Цветан Цветанов.

"Днешният парламентарен театър, разиграван от ГЕРБ и "Атака", няма да помогне за сваляне на напрежението", заяви червеният депутат Михаил Миков, който се възмути, че нито премиерът, нито министри са били в НС да информират обществеността за причините, довели до сблъсъците в Катуница.

"Министър-председателят открива детска градина в кв. Банишора, министърът на вътрешните работи и министърът на правосъдието откриват предизборния щаб на ГЕРБ в Казанлък", посочи Миков.

В отговор Станислав Станилов от "Атака" определи декларацията на левицата като "смешен пасквил".

"Колко цигански боса бяха арестувани по време на тройната коалиция? Да не би Кирил Рашков да не е вършил престъпления по време на тяхното управление?", попита той.

"Съгласен съм, че тук трябва да дойдат Борисов и Цветанов, но до тях трябва да седнат Станишев, Костов, Сакскобургготски и всички които са били министър-председатели и вътрешни министри през цялото това време", смята Станилов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати