20 Април 2024 г. Събота

Прибраха Рашков, за да го пазят по-сигурно, възмути се Калфин

2011-09-28 12:03:02
Дефицитът на социална справедливост поставя под въпрос гражданския мир в страната. Това заяви кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин на пресконференция заедно с кандидата за вицепрезидент Стефан Данаилов. 

Според Калфин правителството води страната към тежка социална криза, която ще бъде неуправляема. 

По думите му последните събития в Катуница и в страната са резултат от чувството за безнаказаност, липса на справедливост и на работещи институции. 

„Кирил Рашков не е единствения деребей в държавата и Катуница не е единственото място, в което хората виждат, че няма закон”

„Институциите сега се разработиха и си прибраха активиста на ГЕРБ, както сам се определя Кирил Рашков. Вчера цял ден го развеждат да го пазят из България, днес го прибраха да го пазят на по-сигурно”, заяви Калфин. 

Според него доверието в институциите е намаляло. Социалната криза не се решава с асфалт, а с привличане на инвестиции, смята Калфин.

"Все повече виждаме разликата между митологията на магистралните пушилки и реалността, в която живеят хората", смята кандидатът на БСП за президент. 

Той посочи, че вече социални прослойки живеят ден за ден, отваря се ножицата между малко богати и много бедни. 

От своя страна кандидатът за вицепрезидент Стефан Данаилов прогнозира, че ако ГЕРБ спечели президентските и местните избори, напролет ГЕРБ могат да предизвикат предсрочни парламентарни избори, за да могат да си осигурят още четири години управление. 

Има логика, ако те са победители, мотивира се той. Според него, ако има нови избори, ще е по-добре за БСП, защото ще имат повече депутати. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати