25 Април 2024 г. Четвъртък

Старият Кака се върна за Реал и попиля Аякс

2011-09-28 05:22:06
Реал Мадрид спечели очаквана победа с 3:0 като домакин срещу Аякс в мач от втория кръг на Шампионската Лига.

Феновете на мадридчани обаче имат допълнителен повод за радост, тъй като феноменален мач изигра много критикуваният през последните два сезона Кака.

Бразилецът вкара единия и участва в другите два гола, а освен това през целия мач демонстрира завидно самочувствие. 

Кристияно Роналдо също се разписа, завършвайки изключително красива атака за първия гол. Карим Бензема пък оформи крайния резултат в началото на второто полувреме.




Аякс започна много смело и още в 48-та секунда феновете на Бернабеу изтръпнаха, тъй като за малко да се повтори кошмарният старт от последния мач срещу Райо Валекано. Ериксен проби по дясното крило и поднесе  топката по земя пред вратата, където Буригтер стреля мощно от десетина метра, но Касияс се хвърли и направи великолепно спасяване.

Малко по-късно Сигторсон също отправи удар от дистанция, но прати топката над вратата. Първата опасна атака за домакините бе в 8-та минута, когато Кака за малко да се отскубне сам срещу вратаря, но последният защитник леко му изби топката и прати бразилеца прекалено встрани.

Гостите обаче продължиха да стигат до по-опасните положения и в 15-та минута след грешка на Чаби Алонсо в центъра трима футболисти на холандците бяха изведени с параболичен пас зад защитата, но преди топката да падне на земята Карвальо я чукна под носа на излизащият срещу Касияс Сигторсон  и това помогна на вратаря да се пребори за топката.

Две минути по-късно Реал пропусна уникално положение за гол. Кедира получи пас отдясно в наказателното поле и след като напредна поднесе топката назад за Бензема. Французинът бе абсолютно непокрит на точката на дузпата, а вратата пред него зееше празна, но той засече покрай гредата.

Мадридчани бяха увеличили оборотите и головите положения започнаха да зачестяват. Кристияно Роналдо получи дълъг извеждащ пас и макар вратарят Вермеер да успя да го изпревари за топката, тя попадна в Кедира, който обаче стреля отново във Вермеер.

В следващата атака пък за малко Аякс да си вкара автогол както и в мача през миналия сезон, след като Роналдо игра технично с петичка в наказателното поле и Ван дер Вил инстинктивно засече с глава в очертанията на вратата си, но вратарят спаси.

Точно в средата на полувремето Бензема получи подаване от Йозил в наказателното поле и отправи диагонален удар, който мина покрай далечната греда. В ситуацията Роналдо изрази разочарованието си, тъй като се бе отскубнал непокрит и чакаше да засече на празна мрежа.

Португалецът обаче нямаше време дълго да се ядосва, тъй като в 26-та минута самият той завърши спираща дъха скоростна контраатака. Цялата атака протече за около 5 секунди, като всеки от футболистите на Реал игра само с едно докосване. Месут Йозил започна всичко от собственото си поле, след това комбинираха Роналдо и Кака. Отново Йозил подаде на Бензема встрани от наказателното поле и след като французинът центрира остро по земя, Роналдо засече мощно в мрежата.

След този гол играта се поуспокои. Три минути преди почивката обаче Реал отново избухна и вкара нов красив гол. Роналдо тръгна от крилото и даде пас на Кака, продължавайки мощно напред в наказателното поле, очаквайки двойно подаване. Бразилецът обаче си спря топката и с мигновен отсечен удар я заби неспасяемо до долния далечен ъгъл на вратата.

В самия край на полувремето Кака бе близо до нов гол, след като получи елегантен пас в коридор от Йозил, но от малък ъгъл не успя да преодолее вратаря.

Кака обаче продължи да е главно действащо лице и след почивката. Така само 4 минути след подновяване на играта той изработи и третия гол за отбора си. Атаката бе започната с дълъг пас към Арбелоа по крилото, той поднесе към нахлуващия на скорост в наказателното поле Кака и той първо изпревари защитник, след това чукна назад под носа на вратаря и Бензема със силен удар вкара топката в мрежата, въпреки лекият рикошет в защитник.

Икер Касияс пък явно бе загубил концентрация, тъй като не успя да улови силен, но далечен удар насочен право към него. Серхио Рамос обаче бе там и помогна за избитата топка.

Кака очевидно бе добил самочувствие и опита технична индивидуална игра между двама защитници на границата на наказателното поле, като единият бранител го срита в крака и това можеше да е дори дузпа. Съдията обаче си замълча.

Аякс обаче не се бе отчаял напълно и продължи да търси поне почетен гол. Ериксен отправи нелош удар по земя от 20 метра, който разтърси мрежата, но от външната страна.

Реал обаче бе отборът, който създаваше чистите положения за гол и в 65-та минута Кака бе на косъм от ново попадение. Месут Йозил започна бърза контраатака по крилото и след като Роналдо повлече защитникът пред него, Йозил чукна назад към връхлитащият Кака, но той от 10 метра засече на сантиметри от гредата.

За Аякс Буригтер получи топката непокрит в наказателното поле, но явно десният му крак не бе удобен за директен удар и той опита финт срещу защитник, за да си я нагласи на левия и пропиля положението.

В последните десетина минути капитанът на гостите Ян Вертонген имаше две чудесни възможности да вкара поне почетен гол. Първо той бе изведен сам срещу Касияс, но се забави леко с удара и притичалият Рафаел Варан направи много чист шпагат отзад. След това пък Вертонген засече от упор с глава центриране от фаул, но Касияс направи феноменално спасяване с една ръка. Малко след това вратарят на Реал трябваше да спасява и удар на резервата Сереро, макар и в този случай да не бе толкова затруднен.


Реал Мадрид - Аякс 3:0

1:0 Роналдо 26
2:0 Кака 42
3:0 Бензема 49

Реал Мадрид: Касияс, Рамос, Карвальо, Варан, Арбелоа, Чаби Алонсо, Кедира, Кака (75 Ди Мария), Йозил (84 Алтънтоп), Роналдо, Бензема (75 Игуаин)

Аякс: Вермеер, Ван дер Вил, Алдервейрелд, Вертонген, Анита, Янсен, Де Йонг, Ериксен, Сулеймани (71 Ебесилио), Буригтер, Сигторсон
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати