25 Април 2024 г. Четвъртък

Драма на "Олд Трафорд"! Юнайтед - Базел 3:3

2011-09-28 04:59:41
Базел спечели изключително ценна точка срещу Манчестър Юнайтед, но изпусна две, след като извъртя 3:3 с "червените дяволи" на "Олд Трафорд". 

Двубоят бе невероятно драматичен, след като Юнайтед успя да поведе с 2:0 до почивката с голове на Дани Уелбек, но през второто полувреме швейцарците разнебитиха англичаните, забиха им три попадения и ги обърнаха до 3:2, за да дойде последната минута, когато Ашли Йънг изравни и спаси англичаните от голям резил. 

Футболистите на Базел заслужават само адмирации за играта си и могат да съжаляват за изпуснатата победа, която им прилягаше изцяло, а за представянето на Юнайтед след почивката може да се каже само едно нещо - трагично. 

Димитър Бербатов бе оставен на резервната скамейка, като се появи в игра в 81-ата минута и в продължението дори можеше да донесе победата на отбора си, но от чиста позиция стреля в аут. 

Така Базел и Бенфика поведоха с по 4 точки след изиграването на два мача от група С на Шампионската лига, Юнайтед е с два пункта, а Оцелул е на дъното без спечелена точка.


Изненадващо срещата започна с атаки за Базел, но швейцарците изпуснаха страхотни шансове за гол. В 3-ата минута Марко Щрелер се озова сам срещу Давид де Хеа, но се засуети и Рио Фърдинанд го блокира. 

Малко по-късно Щрелер пусна страхотен пас към Александър Фрай, който от точката на дузпата вместо да вкара, стреля високо в аут. Това бяха силните минути на гостите, но те не се възползваха от положенията си. 

Постепенно домакините от Юнайтед вдигнаха темпото, притиснаха швейцарците и логично вкараха. В 16-ата минута Фабио намери Райън Гигс в наказателното поле, той технично продължи към Дани Уелбек, който с левия крак стреля и с доза шанс опъна мрежата на Базел за 1:0. 

Само минута по-късно Дани Уелбек заби второ попадение. Райън Гигс му пусна фамозен пас, защитата на гостите сгреши фатално и Уелбек необезпокояван вкара за 2:0. 

Последваха нови положения за Юнайтед, но Антонио Валенсия, Уелбек и Ашли Йънг пропуснаха да решат мача. 

В 25-ата минута Щрелер се пребори за една топка пред дъгата на наказателното поле на англичаните, последва пас към Александър Фрай, но той от чиста позиция стреля до лявата греда. 

Малко по-късно Давид де Хеа подари топката на Александър Фрай, който продължи към Жак Зоуа, но последва нов фрапантен пропуск за Базел. 

Тези две положения стреснаха играчите на Юнайтед, които много правилно изнесоха топката в по-предни позиции и бяха близо до трети гол, но Антонио Валенсия и Дани Уелбек не успяха да вкарат. 

В 42-ата минута Валенсия дори виждаше как опъва мрежата, но Ян Сомер направи страхотно спасяване.

Второто полувреме започна с гол за Юнайтед, но той бе отменен поради засада на Ашли Йънг. В 51-ата минута Базел направи пореден уникален пропуск. 

Марко Щрелер се озова абсолютно сам срещу Давид де Хеа, но за пореден път не успя да го преодолее, като стреля в тялото му. 

Седем минути по-късно Базел най-сетне вкара. Фабиан Фрай посрещна едно центриране от ъглов увар и със свирепа тупалка разстреля Давид де Хеа за 1:2. 

След час игра Юнайтед получи подкрепа от реферите, след като не бе отсъдено очевадно нарушение на Рио Фърдинанд срещу Александър Фрай, който излизаше сам срещу Давид де Хеа. 

Съдбата обаче си го върна на домакините и само секунди по-късно Базел сътвори страхотна контра, при която Фабиан Фрай центрира в наказателното поле на Юнайтед, където с глава Александър Фрай изравни - 2:2. 

Футболистите на Базел продължиха да доминират през това второ полувреме, а тези на Сър Алекс грешаха детински и само неумението на швейцарците да вкарват ги спасяваше от трети гол, но и това се случи от малко спорна дузпа. 

В 76-ата минута Валенсия блъсна Щрелер в наказателното поле и Александър Фрай от бялата точка не сгреши - 2:3. Юнайтед бе в нокдаун, а швейцарците правеха каквото си поискат на терена. 

Десет минути преди края в игра за англичаните се появи Димитър Бербатов, който мигновено се озова на голова ситуация, но бе блокиран от защитник на Базел. 

Така срещата вървеше към победа за Базел, за да дойде последната минута, когато Ашли Йънг засече с глава топката отблизо до втората греда и изравни за 3:3.

В 95-та минута пък Бербатов бе изведен срещу вратаря, но от почти нулев ъгъл нямаше как да го преодолее. В ситуацията имаше и почти еднометрова засада, която неясно защо не бе маркирана от съдията.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - БАЗЕЛ 3:3

1-0 Уелбек (16)
2-0 Уелбек (17)
2-1 Фабиан Фрай (58)
2-2 Александер Фрай (60)
2-3 Александер Фрай (76-дузпа)
3-3 Ашли Йънг (90)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Фабио (Нани 69'), Фърдинанд, Джоунс, Евра (к), Карик, Андерсон (Бербатов 81'), Валенсия, Йънг, Гигс (Парк 61'), Уелбек

Базел: Сомер, Парк, Драгович, Абрахам, Стайнхофер, Зоуа, Кабрал, Хака, Щрелер (к) (Пак 81'), А. Фрай (Т. Шака), Ф. Фрай (Чипърфийлд 77')
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати