20 Април 2024 г. Събота

Цветанов да си ходи, а не да слуша Веско Маринов!

2011-09-26 14:36:18

Крайно време е министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да си подаде оставката.
Това се посочва в остра декларация на СДС по повод събитията в Катуница. 

Според сините трагичният случай в с. Катуница и избухналата след него конфронтация за пореден път показали безсилието на Цветанов като министър на вътрешните работи.

Партията смята, че МВР се е провалило да осигури обществения ред и сигурността на българските граждани, за което е отговорен лично Цветан Цветанов. 

„На фона на тези събития министърът на вътрешните работи слуша Веселин Маринов на откриване на предизборната кампания на ГЕРБ. Това е недопустимо... Наглостта и безочието имат граници“, заявяват от СДС. 

СДС неколкократно предупреждава за професионалната некомпетентност лично на министър Цветанов и на политическото ръководство на МВР. СДС не един път предупреждава и за опасността от това министърът на вътрешните работи да „работи" като председател на предизборния щаб на ГЕРБ. За пореден път обаче е нужен трагичен инцидент, за да се извади това правителството от състоянието си на управленско безвремие, припомнят от партията. 

„Със своята политика в сектора правителството загуби доверието на европейските партньори на България, че може да се справи с организираната престъпност, контрабандата и че може да гарантира сигурността на собствените си граждани. 

Отлагането на България за Шенген е най-големият провал на този кабинет. Провал, който заплашва европейския път на България. Провал, за който отговорност пряко носи министър Цветанов, но за който плащат всички граждани“, се посочва още в декларацията. 

Според сините правителството вече е загубило доверието на българските граждани, които отдавна не вярват, че институциите в България могат да гарантират справедливостта, техните права и сигурност.

„В резултат на това група граждани решиха да изземат правосъдието в собствени ръце. Това е опасна и тревожна тенденция, за която пряко носи отговорност министър Цветанов“, смятат от СДС.

СДС категорично заявява, че оставането на министър Цветанов на този пост започва да преминава границите на обикновено упорство и да се превръща в насочено срещу държавата действие. Неговата оставка е първата крачка, за да има България шанс за връщане на пътя на демокрацията и европейската интеграция, смятат от партията. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати