29 Март 2024 г. Петък

Всеки ще си получи заслуженото, закани се Борисов

2011-09-26 14:34:10

"До няколко дни очаквам да бъдат повдигнати обвинения срещу Кирил Рашков заради започналата преди 10 дни данъчна проверка срещу него и още 20 души от неговата фамилия", обяви премиерът Бойко Борисов след след съвместна среща между него, президента Георги Първанов и шефа на пловдивската полиция в сградата на МВР Пловдив.

Министър-председателят припомни, че Агенция Митници преди година е спряла инсталацията за производство на алкохол на ромската фамилия.

"Моля за търпение още няколко дни и всеки ще си получи заслуженото", категоричен бе Борисов.

Той отново повтори оценката си за работата на полицията по време на размириците. По думите на Борисов не може да има горящи къщи и да се каже, че всичко е наред.

Ръководителите на операцията в Катуница обаче са обяснили на премиера, че ако е имало сблъсък между жандармерията и тези, които са правели палежите, е нямало да мине без жертви.

 

"Държахме да дадем ясен знак, че институциите са единни, за да не допуснем нарастване на етническото напрежение", обяви от своя страна след края на срещата президентът Георги Първанов.

Според държавния глава в Катуница етническо напрежение няма, а проблемът е персонален с фамилията на Рашков.

"Тези протести обаче носят етнически елемент и звучат доста крайно и това не може да не ни безпокои", отчете Първанов.

По думите му държавата е в състояние да защити интереса на гражданите и в никакъв случай не бива да се допуска елемент на саморазправа.

Президентът коментира още, че ще има политици, които ще се опитат да яхнат вълнàта от напрежение и медиите са тези, които трябва да ги респектират, защото само двамата с Борисов не са достатъчни да направят това.

"Най-лошото е да се етнизира тази предизборна кампания. Ако допуснем това, нищо добро не ни очаква", допълни Първанов.

Новината от срещата е създаденият в Пловдив кризисен щаб за недопускане на ексцесии в кварталите с етническо население. 

Щабът ще действа при пълна координация между отделните институции, набелязани са и мероприятия за недопускане на протести и ексцесии в кварталите Столипиново и Аджисан махала, коментира изпълняващият длъжността кмет на града Александър Долев.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати