26 Април 2024 г. Петък

Лудогорец удари Левски, стана №1 в "А" група

2011-09-25 20:18:06
Лудогорец победи с 2:1 Левски пред повече от 6000 зрители в Разград и стана лидер в "А" група. "Милионерите" са с точка пред ЦСКА, но "червените" са с мач по-малко, като утре приемат Видима. 

Новаците доминираха през целия двубой, търсеха повече победата и заслужено си я спечелиха с голове на Мирослав Иванов и Емил Гъргоров. 

Играчите на Ивайло Петев демонстрираха качествен футбол, здрави единоборства, технични отигравания, създадоха половин дузина чисти голови положения, вкараха две попадения, не дадоха почти никакви шансове на гостите и зарадваха привържениците си на новото съобъжение "Лудогорец Арена". 

Левски с нищо не показаха, че е дошъл в Разград за трите точки. "Сините" бяха твърде апатични, плахи и лесно разгадаеми. Нямаха никаква идея в атака, а защитата на Левски правеше безумни грешки. 

Този път дори и Владо Гаджев не успя да спаси отбора си, след като бе успял да изравни с удар от дистанция. С тази си загуба играчите на Гонзо сериозно ще изостанат от Лудогорец и ЦСКА, ако утре "армейците" победят Видима.


Срещата започна с положения и за двата отбора. Във втората минута Христо Йовов изпълни пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле, но прати топката до дясната греда на домакините. 

Малко по-късно Мирослав Иванов-Деко проби хитро по лявото крило, последва пас към Дяков, който изпрати страховита тупалка, но над гредата. В 10-ата минута Лудогорец вкара. 

Мирослав Иванов и Емил Гъргоров разнебитиха с къси пасове защитата на Левски, след което Деко се озова сам срещу Пламен Илиев и без проблем опъна мрежата за 1:0. Домакините пропуснаха да забият и второ попадение. 

Сержиньо Грийн направи детинска грешка, като подари топката на Марселиньо, но той от границата на наказателното поле стреля в аут. 

В 20-ата минута Мишо Александров проби по дясното крило, последва пас към Марселиньо, който навлезе в наказателното поле и стреля, но Пламен Илиев спаси отбора си. Това бяха силните минути на домакините, но те не се възползваха от многобройните си шансове. 

Седем минути по-късно съдията Георги Йорданов спести втори жълт картон на Йордан Милиев, който умишлено спря с ръка атака на Лудогорец. В 29-ата минута Левски изравни. 

Иван Цветков намери пред дъгата на наказателното поле Владо Гаджев, който с техничен удар препарира Голубович за 1:1. Малко по-късно Йордан Милиев подари топката на Гъргоров, но той останал сам срещу Пламен Илиев стреля в аут. 

Последва и уникален пропуск за Левски с марка "Христо Йовов". Ицо и Дарко Тасевски си размениха подавания, след което Йовов се озова на чиста позиция, но шутира високо над вратата.

Второто полувреме започна с гол за Лудогорец. Станислав Генчев нахлу по дясното крило, пусна хитър пас към Гъргоров, който стреля, последва рикошет в крака на Сержиньо и топката се оплете в мрежата на "сините" за 2:1. 

Левскарите се вдигнаха и притиснаха домакините, но нямаха никаква идея как да стигнат до чисто голово положение. Играта на "сините" бе трагична, а смените на Гонзо с нищо не я промениха. 

Домакините пък спокойно разиграваха, а в 75-ата минута бяха близо до нов гол. Генчев отправи удар, при който топката стигна до Емил Гъргоров, който с пета се опита да вкара, но не успя. 

До края на срещата футболистите на Гонзо се опитаха да изравнят, но Лудогорец не им даде никакъв шанс и заслужено взе победата.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 2:1

1:0 Мирослав Иванов 10
1:1 Владимир Гаджев 29
2:1 Емил Гъргоров 52

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Голубович, 25. Минев, 5. Барт, 33. Гулдан, 20. Шоко, 18. Дяков, 8. Генчев, 84. Марселиньо (93-Иван Стоянов), 7. Александров (89-Дюлгеров), 23. Гъргоров, 22. М. Иванов (69-Димо Атанасов)

ЛЕВСКИ: 23. Илиев, 2. Мюлдер (46-Башлиев), 3. Грийн, 55. Милиев, 6. Старокин, 45. Гаджев, 10. Йовов, 22. Тасевски (57-Сьорд Арс), 11. Райков, 19. Цветков (70-Мариян Огнянов), 8. Калво
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати