26 Април 2024 г. Петък

Цар Киро отсече: Не мърдам оттук!

2011-09-24 22:01:09

„Не се изселвам оттук, оставам в Катуница”. Това заяви пред Dnes.bg по телефона ромският барон от Катуница Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро. 

Той отхвърли обвиненията, че е замесен в поръчителството на убийството на 19-годишния Ангел Петров. Рашков твърди още, че не той, а роднини на момчето го тормозели от дълги години и го заплашвали. 

Той заяви, че не се чувства виновен за двата смъртни случая на млади момчета за последните 24 часа и че не обръща внимание на подписката, в която жителите на селото искат неговото изселване.

„Нека не протестират, защото мога аз да ги принудя да се изселят от Катуница”, каза още Цар Киро. 

Заможният ромски барон твърди, че на неговото семейство е нанесена психическа травма с размириците в Катуница.

В същото време екип на Dnes.bg видя, че всички входно-изходни артерии на Катуница са блокирани от полицейски патрули. Проверяваше се всяко едно превозно средство. Същото се случваше и на изходите на Пловдив.

Минути преди 22 часа тълпа от близо 2000 футболни фенове се разпръсна из улиците на Катуница. Запалянковците атакуваха лятната резиденция на Цар Киро с коктейли „Молотов”. 

Те пробиха кордона от жандармеристи и нахлуха в палатите на Рашков. Събориха огради, потрошиха покъщнина. Запалени бяха още три къщи на ромската фамилия. Пожарната потушава пожарите. 

„Цигани! Убийци!”, скандираха феновете пред палатите на Кирил Рашков. Футболните фенове бяха заплашени с водна струя, ако не се разпръснат. 

„Погрижихме се фамилията Рашкови да напусне къщата и те в момента не са тук”, обяви пред журналисти в Катуница главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Той се ангажира, че специалните части на полицията ще останат в селото, докато се нормализира обстановката. 

„Подобна тълпа от 2000 души трудно може да бъде овладяна, направихме опит да ги спрем”, обясни главният комисар. 

„Най-важното в момента е, че не сме допуснали да бъде пролята кръв”, категоричен е Калин Георгиев. 

В този час по улиците на Катуница има стотици хора, които са настроени агресивно и искат отмъщение заради убийството на двукратния републикански шампион по киокушин – 19-годишния Ангел Петров, и смъртта на 17-годишният Пламен, който почина днес на път за болницата, след като припадна по време на протестно шествие към имотите на Кирил Рашков. 

В Катуница са командировани тежковъоръжени жандармеристи от София, Смолян и Стара Загора.

 

Задържан е шофьорът на буса, убил 19-годишния Ангел в Катуница. Очаквайте подробности.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати