25 Април 2024 г. Четвъртък

Веселин Маринов ще пее за началото на предизборната кампания на ГЕРБ

2011-09-24 05:28:05
Предизборната кампания на ГЕРБ започва на 24 септември с концерт в Бургас и с представяне на кандидатпрезидентската двойка Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, съобщиха от пресцентъра на партията.

За доброто настроение на публика ще се погрижат Веселен Маринов, Графа, ансамбъл ",Българе'', както и актьорите Димитър Рачков, Мария Игнатова, Мария Сапунджиева, Руслан Мъйнов и други, уточнява прессъобщението.

Веселин Маринов е известен като семеен приятел на вътрешния министър Цветан Цветанов, който е председател на предизборния щаб на управляващата партия. Певецът дори написа химн за МВР. СамиятЦветанов пък от днес вече трябва да е в отпуска като министър.

БСП започна предизборната си кампания в община Смолян, съобщиха от предизборния щаб. Кандидатът за кмет Дора Янкова, 29-те кандидати за общински съветници и кандидат-кметовете на левицата в десетте села на общината преминаха по главната пешеходна улица в стария център на Смолян, поздравиха жители и гости на града и се събраха за обща снимка пред сградата на Общинска администрация. В Дома на БСП по покана на Младежкото обединение Дора Янкова, листата с общински съветници и кандидат-кметовете в селата проведоха среща с млади социалисти и симпатизанти на партията. Младежите подариха на всеки по една червена роза с посланието никога да не забравят трите основни стълба – свобода, справедливост, солидарност.

Точно в полунощ днес пък се открива кампанията за местните избори на кандидата на БСП за кмет на София Георги Кадиев. Кадиев символично ще пререже лентата на различната община на ул. "Московска" 33 и ще даде началото на 24-часова програма, включваща различни събития и активности на знакови места в столицата. Откриването на кампанията ще протече под мотото "Първите 24 часа от живота на различна София".

По-късно Георги Кадиев ще връчи подаръци на първите новородени бебета в първия ден от живота на различната столица и ще отправи своите послания за промяна на София на знакови за града места. Ключов момент от 24-часовата програма е предвиденото в 18.30 часа утре масово танцово представление - флашмоб, в подлеза на Софийския университет "Св. Климент Охридски". По късно в 19.00 часа улични музиканти ще свирят за софиянци в градинката пред Паметника на Съветската армия. В 20.00 каменните фигури от монумента и комикс герои ще оживеят с помощта на уникална 3D анимация. Кулминацията на кампанията ще е грандиозно караоке, най-мащабното правено досега на открито, в което участие ще вземат любимите изпълнители на столичната публика от популярните пиано барове на София.

Румен Христов определи като свой основен опонент на изборите кандидата на левицата и прогнозира, че кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев има малки шансове да бъде избран, съобщи БТА. Той обяснява, че не е политик, а експерт, а президентският пост е "най-политическият" пост в България, обясни Христов. Според него капацитетът на десните сили е между 400 и 450 хиляди гласа. Румен Христов каза, че досега е посетил над 150 общини и повече от 180 населени места. По неговите думи основните проблеми, поставени при срещите му, са свързани с високата безработица, ниските доходи и пенсии, битовата престъпност и високите цени, налагани от монополите.

Ако генерализираме тези проблеми, това означава, че България няма работеща икономика, обобщи Румен Христов. Той обеща, че ако бъде избран за президент, ще работи активно за подобряване на състоянието на българската икономика.

В Силистра Румен Христов представи 34-годишната Розалина Скорчелиева - адвокат и кандидат за кмет от създадената от СДС и НДСВ местна коалиция ДНЕС / "Движение за напредъка на европейска Силистра"/. В програмата за посещението на кандидата за президент на обединената десница Румен Христов в Силистренска област днес са включени и общинските центрове Алфатар, Дулово, Кайнарджа и Ситово.

ГЕРБ и БСП ще са основните опоненти на РЗС по време на кампанията за президентските и местни избори, заяви при откриването на предизборната кампания на РЗС лидерът й Яне Янев. Кандидатът за президент Атанас Семов посочи, че Европа, ЕС и европейската столица са територия, в която има гарантиран ред, стабилна законност и всеобща справедливост. Ето така искам да видя своята столица и своята държава, каза той. Поля Станчева, която е кандидат за вицепрезидент, заяви, че никога не се е страхувала да заема гражданска позиция или да бъде в опозиция и за това днес се чувства в РЗС на място.

По думите на Яне Янев РЗС в София ще бъде една от най-големите политически сили в общинския съвет. Нашата цел е да имаме 21 общински съветника в Столичния общински съвет /СОС/, каза Янев. Той посочи, че единствената причина да не издигнат свой кандидат за кмет в столица и да подкрепят кандидатурата на Прошко Прошков от Синята коалиция е, за да не допуснат ГЕРБ или БСП да спечелят. Прошков е политик с ново мислене, човек, който е в състояние да направи необходимите реформи в Столичната община, посочи лидерът на РЗС. Основната цел на групата на РЗС в СОС ще бъде да въведе нов ред в града, защото досегашната политика на общината е неприемлива за нас, каза водачът на листата на РЗС Мартин Заимов. Кандидатът за кмет на Синята коалиция Прошко Прошков, когото от РЗС подкрепя, каза, че промяната за страната ни може да започне от София.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който е и кандидат-президент на партията, посочи национализма като единствена доктрина, която може да управлява страната в интерес на народа, съобщи БТА. Изказването му беше направено по време на митинг на "Атака" в четвъртък вечерта във Видин.

Предизборните кампании за местния вот и за избор на нов президент и вицепрезидент започват официално днес. Гласуването за кметове, общински съвети и държавен глава ще се проведе едновременно на 23 октомври. Кампанията се закрива в полунощ на 21 октомври 2011 г.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати