26 Април 2024 г. Петък

Много го превъзхождаш, Бойко!

2011-09-21 13:46:11

Второ пространно интервю даде премиерът Бойко Борисов на проф. Юлиян Вучков по Канал 3 във вторник вечер. Телевизионният водещ набра скорост още в началото на разговора, когато разкритикува кандидата на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев.

„Много го превъзхождаш, Бойко! С всичките си минуси, които имаш. По всички линии го превъзхождаш. Този човек е много по-малко от тебе, няма никакъв политически опит. Ти ще го захлупиш, той ще потъне в твоята сянка“, прогнозира водещият.

„Росен Плевнелиев е много широко скроен човек. Той има много по-дългосрочен поглед, вижда по-далеч от мен и има възможност да гради стратегия за 2020–2030 г. Уникално добре развита мисъл в перспектива има той“, защити премиерът кандидата на ГЕРБ. Докато самият Борисов години наред се концентрирал върху „днешните проблеми.

Професорът и министър-председателят обсъдиха и кандидата за вицепрезидент на левицата Стефан Данаилов. 
„Гениален артист, не мога да си изкривя душата“, коментира Борисов.

„Признавам, че имаш поглед за всички области повече от всички сегашни членове на твоя кабинет и доста други премиери, но не познаваш много културата, по-сдържан бъди за нея“, посъветва го обаче проф. Вучков. 
„Данаилов не беше качествен като министър“, отсече водещият и припомни, че Данаилов е написал „сбогом“ със „з“. 
Борисов пък реши да разведри обстановката с полицейския виц.

„Вторник с „в“ или „ф“ се пише?“. „Абе я го пиши в сряда“, бил отговорът на шефа. 

От шеги разговорът навлезе със сериозен тон в темата за предстоящите избори. 
„В момента Синята коалиция и БСП водят битка Доган да им даде гласове. Това честни избори ли са“, запита Борисов. Той обаче сподели, че за кандидата на сините Румен Христов може да каже „само хубави неща“. Премиерът допълни, че мечтата му е да види ГЕРБ и Синята коалиция на балотаж.

Ако пък управляващите не стигнат до втори тур, ГЕРБ щели да подкрепят сините „от сърце“. 
„Ако ние сме трети, четвърти или пети и има представител на синята коалиция на балотаж, всеки ден ще апелирам да се гласува за тях, зарече се Борисов.

Министрите от кабинета на ГЕРБ отново не се разминаха без критика от страна на проф. Вучков. 
„Вежди Рашидов и Мирослав Найденов се хвалят повече от теб“, категоричен беше той.

Земеделският министър според професора е „добре охранен, с огромно самочувствие“. „Умря слатинската врачка, ама много се хвали, бе!“, възкликна емоционално водещият. „Ресорът му не е качествен“, каза проф. Вучков. „Купувам си продукти „Стара планина“ – стават за автомобилни гуми, а не за дъвчене“, издаде присъдата си на потребител водещият.

Борисов обаче защити министъра си с аргумента, че въвеждането на „Стара планина“ е голям успех и стандартът е полезен за здравето на хората.

Професорът насочи критиката си и към културата. „Няма кино в България, Вежди Рашидов лъже. Много е самодоволен“, продължи той, като допълни, че в последните години нямало нито един качествен министър на културата.

„Нина Чилова беше добър министър“, каза с ирония Борисов.

„Моля ти се, Нина Чилова сбърка един художник с голям композитор“, контрира проф. Вучков.

„Професоре, остаряваш, щом започнаха да не ти харесват жените“, констатира пък Борисов.

„Предай на министрите моите критики, да им охладиш самохвалството, защото ти си доста по-самокритичен от тях“, поръча Вучков на Борисов.

Този път телевизионната изява на Борисов продължи „само“ 80 минути. „Миналия път ни се смя цялата държава – тука два часа“, спомена в хода на разговора Борисов. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати