19 Април 2024 г. Петък

Сумиста трябвало да убие Бойко

2010-07-25 12:16:38
Групата за поръчкови убийства на Петър Стоянов-Сумиста и Васил Костов - Кеца получила преди 6-7 месеца поръчка да убие премиера Бойко Борисов, пише в. "24 часа".

Бойко Борисов е бил мишена на групата за поръчкови убийства, оглавявана от шефа на сумото Петър Стоянов и Васил Костов-Кеца.

Това пише в днешния си брой в. "24 часа". Стоянов и Костов бяха задъжани при акцята "Килърите" в петък. 
Убийството на Бойко Борисов е било поръчано на групата наемници преди 6-7 месеца. Сумиста, който е нещатен съветник в парламента и кум на Сретен Йосич и Кеца прели поръчката, съобщили разследващи пред вестника.

Тогава американските служби предупредили българските, че се готви покушение срещу премиера. А възможните поръчители били “недоволни бизнесмени”.

Докато полицаите наблюдавали групата, попаднали на улики за извършения от нея разстрел на Юри Галев, както и на още 6 убийства.

В събота премиерът и вътрешният министър Цветан Цветанов официално обявиха, че "Килърите" са ликвидипари Галев и че има оперативна информация за съпричастност на всеки един от петимата поотделно и в други убийства в цялата страна. За поръчител на убийството е задържан бизнесмена Янко Попов-Туци.

Според разследващи между двамата е имало скандал за апетитен имот край язовир "Искър"

който единият искал да притежава, но бил изпреварен от другия, пише още "24 часа". Попов, собственик на култовото заведение "Черният тигър" на ски пистата край хотел "Рила", бил недоволен, че Галев му отмъквал клиентите към своя ресторант в курорта.

Враждата станала нетърпима, след като те се сдърпали за контрола над наркоразпространението в Боровец, твърдят криминалисти. Това накарало Попов да поръча смъртта на Галев.

Баща ми нямаше нищо общо с Юри Галев.", отрича пред вестника пък синът на самоковския бизнесмен Янко Попов-Туци - Румен. Той допълва че не знае двамата да са имали конфликти или общи бизнесинтереси.

Триетажната къща на бизнесмена се намира на ул. "Цар Борис III". Тя била щурмувана от полицията в петък.

Семейството изглежда угрижено след ареста, иначе не са конфликтни хора", коментират комшии на бизнесмена.

Ресторантът на Попов в Боровец "Черният тигър" остава отворен и посреща клиенти. "Не знаем нищо, близките му ги няма тук", коментирт лаконично хора от персонала. Култовото заведение, което се намира на самата ски писта, често било посещавано от сръбския наркобос Сретен Йосич. Освен че бил кумец на Петър Стоянов-Сумиста, Йосич бил много близък и с Янко Попов, твърдят запознати.

източник: bnews.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати