27 Април 2024 г. Събота

На инат Борисов пита: На кого да се извинявам?

2011-09-20 12:35:31

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не би подписал "на инат" договора за шистовия газ.

Той каза точно обратното преди два дни в Добрич, където го посрещнаха недоволни граждани, които протестираха срещу добива на шистов газ.

"Нищо няма да се случи, ако не ме дразните. Продължавайте така и може да подпишем на инат", предупреди тогава Борисов.

„За тези хора трябва някакъв епитет да употребя“, коментира днес в Банкя Борисов в отговор на въпрос дали ще се извини на протестиращите в Добрич, както го призова лидерът на БСП Сергей Станишев.

„На площада в Добрич целият град се беше изсипал. 300 метра ги минах за час и 15 минути, давайки автографи, снимки и радост на хората”, подчерта Борисов.

„Хората, които представляваха протестиращите срещу шистовия газ, преди 4-5 дни ги поканих в Министерски съвет заедно с министър Караджова, министър Трайков, Румяна Бъчварова. Запознаха ме с проблема, сега сме възложили на експерти, включително и външни, да проверят как е в Щатите, във Франция.

Дори на Плевнелиев му казах днес, като има срещи с г-жа Меркел, да я попита в Германия как е, така че да съберем пълна информация. Ако има един процент риск, няма да го пуснем”, каза Борисов.

 

По думите на премиера протестиращите в Добрич са били „двама-трима човека”, които изпълнявали политическа поръчка, а хиляди хора са били на площада.

„На кого да се извиня?”, запита Борисов. Той обясни, че е казал, че ще подпише на инат, тъй като вече е поел ангажимент пред протестиращите срещу добива, а три дни по-късно хора от тях излезли да протестират.

„Как да кажа, ако с вас съм се разбрал нещо и след три дни вие идвате пак да ми задавате същия въпрос”, коментира премиерът по повод изпуснатата реплика.

И беше категоричен, че не би подписал на инат.

„Защото всеки ден зад мен оставям пътища, инфраструктура, детски градини, музеи, вие ги виждате, и те вече в безпомощността си... На кого да се извинявам? На тези, на които им отделих близо два часа в Министерски съвет да ги слушам? Или на хилядите хора, които се снимаха с мен”, каза Борисов.

„На тези тримата им се извинявам, но ги моля – като ми губят друг път пак два часа, да знаят защо ми ги губят. Аз като се разбера с някой нещо, считам, че съм се разбрал”, каза Борисов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати