29 Март 2024 г. Петък

Данаилов иска да го запомнят като актьор, не като политик

2011-09-20 09:48:32

"Скромно казано, моето участие малко ще им усложни работата“, заяви кандидатът за вицепрезидент на левицата Стефан Данаилов пред TV7.

Така той коментира отношението на премиера Бойко Борисов към президентската институция и промяната в нагласите на хората, отразена от социолозите.

След кандидатурата на Данаилов за вицепрезидент в предизборните си анализи те изпратиха двойката Калфин–Данаилов на балотаж.

Бившият министър на културата сподели, че не се чувства „безценен“ за БСП или както са коментирали медиите „Те (левицата) трябва паметник да му издигнат“.

„И аз си помислих, това е паметник в градината на Вежди, в градината на соца“, коментира Данаилов.

Той коментира, че едва ли някой безпогрешно може да обяви кои са били последните вицепрезиденти в България.

„Е, това няма да се случи, ако стана вицепрезидент. Просто има много допълнителни функции, граждански дори, в полза на гражданите, които мисля. Освен това, което има като правомощия вицепрезидентът“, обясни Данаилов.

„С мен говорят хората на "ти", а не на "вие". Те ще търсят контакт с мен. И това единствено ме тревожи, че не всичко, което те ще търсят като помощ от мен, бих могъл да им помогна. Това е нещо, което ще ми тегне винаги“.

Според Данаилов активната му позиция ще се види още с началото на предизборната кампания.

„Аз няма да се обръщам само да активирам левия избирател или още повече чисто партийния избирател, а ще се обръщам към всички хора, от всички етноси. За мен важното е българският гражданин да гласува“.

 

Друго се оказа желанието на кандидата за вицепрезидент, с какво да бъде запомнен.

„Аз искам хората да ме помнят като актьор, не като политик“, заяви той и коментира, че би искал да продължи да играе или снима.

„Аз съм сигурен, че от гледна точка на закона и конституцията (вицепрезидентът да извършва стопанска дейност и обществена дейност) моята професия като актьор не се вписва в тези забрани. Въпросът е дали някой ще ме потърси, дали аз ще мога в дните, в които не съм ангажиран с моята държавническа работа, да свърша това, което ще подкрепя духа на хората, да помнят все още Данаилов“, завърши той.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати