29 Март 2024 г. Петък

БСП литват, Борисов им дава чинията на Бузлуджа

2011-09-20 05:14:37

Премиерът Бойко Борисов обяви, че на 28 септември правителството ще реши да дари на БСП паметника на Бузлуджа, както и земята под него.

"За да се грижат социалистите за него, а не да си правят PR на наш гръб", обоснова решението си Борисов.

 

Ако след 100-200 години ГЕРБ се срамува от мен, нека да си каже"Нека да си я гледат и да си я поддържат", посъветва още левите премиерът.

 

"Една партия, ако не си тачи миналото, няма и бъдеще"Ако след 100-200 години ГЕРБ се срамува от мен, нека да си каже".

Премиерът допълни, че ГЕРБ за разлика от БСП, никога не са се крили.

"А те бягат от комунизма и социализма като минало и история, като дявола от тамян", допълни Борисов.

Драмата "Бузлуджа" настана седмици преди червеният електорат да се качи на върха при паметника с чинията за ежегодния си събор.

Тогава млади леви активисти оборудваха и окабелиха петолъчката, а и планираха да я запалят вечерта на събора, на 29 юли.

Два дни преди това, на 27 юли областният управител на Стара Загора забрани със заповед „изненадата“ за празненството на социалистите заради опасност от липсващи кабели.

Антон Кутев тогава определи заповедта като "саботаж на честванията" и се закани, че ако не им позволят да запалят звездата, ще осветят кабинета на премиера.

 

Младежите от партията все пак осветиха паметника по време на честванията на левицата, въпреки че през деня дори Бойко Борисов им забрани.

На 1 август премиерът обвини БСП, че са превърнали в кочина Бузлуджа, и се наложило млади ГЕРБери да чистят върха след червения събор.

Тогава Борисов ги прикани да му пуснат от "Позитано" 20 писмо и "да си си я вземат и да се оправят".

Още същия ден лидерът на БСП Сергей Станишев прие хвърлената ръкавица за паметника на Бузлуджа и настоя държавата да прехвърли безвъзмездно собствеността върху паметника обратно на БСП.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати