25 Април 2024 г. Четвъртък

Кметицата Фандъкова се отчете: Успешна съм!

2011-09-18 17:23:59

Днес, по време на отчета си за изминалия мандат, кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че основният ангажимент, който е поела при кметуването си, е да се продължи доброто темпо на изпълнение на важните за града проекти.

"Мога да заявя, че сме в края на един успешен мандат, с който се доближихме до идеята ни за устойчиво развитие на София като европейски град", каза още тя и подчерта, че това става с подкрепата на съветниците от ГЕРБ и от останалите политически сили.

Кметицата обаче посочи, че оценката за свършеното ще направят жителите на града на изборите през октомври.

За метрото

Фандъкова отчете, че в напреднал етап е най-големият проект с европейско финансиране - метрото. В момента се строят три участъка, с общо 13 килиметра тунели и 13 метростанции.

За Южната дъга

Кметът посочи, че ефектът от ремонта на Южната дъга ще се усети следващата година, когато се пусне участъкът от "Симеоново" и "Младост 4". По време на мандата й започнал ремонт на вътрешно-кварталните улици.

За градския транспорт

Доставени са 30 нови тролейбуса, а по проекта за интегриран градски транспорт ще се осигурят пари за още 50 нови, с което целият парк ще се обнови, обеща тя.

За чистотата

"През този мандат успяхме да прекратим монопола при почистването на града", отбеляза кметът.

"Въпреки негласната съпротива от страна на миналото правителство в ход вече е изпълнението на първия етап от проекта за интегрираната система за третиране на битовите отпадъци", каза тя.

Предстои пускането на пречиствателната станция за питейни води в "Мала Църква". Коригирани са общо 18 участъка с 4,6 км. речни корита.

За детските градини и училищата

Изградени са 38 сгради на детски градини, предстои откриването на още три сгради, обеща Фандъкова. Изградено е видеонаблюдение в 200 училища и детски градини, както и в 19 социални домове.

За общинските болници

Общината била инвестирала над 10 милиона лева в ремонта на четирите си болници, с други 13,196 млн. лв. е купено ново оборудване през последните четири години.

За спорта

Изградени са 56 спортни площадки в жилищните комплекси на столицата, отчете кметът.

"Благодарение на решителността, която имаше Бойко Борисов и политиката, продължена от мен, беше сложен край на разпродажбата на общинско имущество и на замените", категорична бе тя.

Йорданка Фандъкова посочи още, че общината подготвя и проекти за развитието на града през следващите години.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати