29 Март 2024 г. Петък

Левски надигра Литекс в луд мач – 3:2

2011-09-18 06:32:57
 Левски победи Литекс с 3:2 в дербито на шестия кръг, играно на стадион "Георги Аспарухов" в столицата.

"Сините" буквално прегазиха гостите си през първата част, когато дръпнаха с два чисти гола в резултата, след попадения на Тасевски и Райков.

Литекс отвърна на удара през втората част, изравнявайки реезултата с голове на Джерманович и Жос, а четвърт час преди края Влади Гаджев вкара трети гол за домакините след фирменото си изпълнение - снаряд от дистанция.

След победата днес Левски излиза на трето място в класирането, с актив от 15 точки. Литекс падна до пета позиция с 2 пункта по-малко.

 

 

 

Дербито на кръга започна при много високо темпо за стандартите на родния футбол, като липсваше традиционният домакински натиск.

В четвъртата минута Пламен Илиев не прецени добре един безобиден пас към Джерманович, който се обърна и стреля от движение към вратата на Левски. Все пак стражът на "сините" парира удара.

Литекс започна доста по-агресивно и с по-голямо самочувствие от тима от "Герена", който не съумяваше да сътвори нещо смислено в първите минути на срещата.

В седмата минута Симеон Райков развинти защитата на Литекс и стреля силно по диагонала с левия крак, но Винисиус спаси. В следващата атака зрителите видяха хубав удар на Занев, който насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на Левски, но Пламен Илиев плонжира и изби топката в корнер.

После Орлин Старокин центрира прекрасно в наказателното поле на Литекс, където Винисиус плонжира доста рисковано и не успя да се намеси убедително, топката попадна на крака на Арс, а след това излезе в аут

В 13-тата минута Левски откри резултата чрез Тасевски. Македонецът опита скрит пас към Симеон Райков, топката се върна към Дарко, който нанесе слаб, но изключително точен удар в долния ляв ъгъл на Винисиус и така Левски дръпна напред в резултата.

Пет минути по-късно наставникът на Литекс Любо Пенев направи изненадваща двойна смяна. Единият от напусналите бе контузеният Йеленкович, а другият бе Христо Янев, който получи разтежение. Двамата бяха заменени от Трифонов и Мирасема.

В 26-тата минута Литекс имаше невероятен късмет. Тони Калво центрира отдясно, топката бе избита и попадна в краката на Христо Йовов, който отправи свиреп снаряд с левачката, но кълбото профуча в аут.

В следващите минути играта се поуспокои. Преобладаваха много грешни пасове, безсмислени нарушения и излишни нерви. В последните десетина минути двата отбора изглеждаха по различен начин, както бе очевидно е че 22-та футболисти на терена бяха уморени заради шеметното начало, в което оставиха зрителите без дъх.

В 43-тата минута младият талант Симеон Райков удвои преднината на своите, след като отправи силен шут с левия крак извън границата на наказателното поле на ловчанлии, топката се отклони в крака на Онанга и влетя право в мрежата зад безпомощния Винисиус.

В последните минути на първото полувреме Левски упражни зверски натиск, като гостите не знаеха къде се намират, чистейки топката панически. Разликата от два гола пасив бе най-доброто с което се разминаха "оранжевите" преди почивката.

Ловчанлии започнаха с по-голям хъс втората част, като удар на Том се отби в крак на защитник на "сините" и не бе особен проблем за вратаря на домакините Пламен Илиев, който бе на мястото си.

После Симеон Райков осъществи мощен спринт и подаде към Дарко Тасевски, който опита пас към Калво, но подаването бе пресечено в последния момент.

В 55-тата минута Георги Миланов получи хубав пас отдясно, навлезе в пеналта на домакините и без да са забавя пусна прекрасен пас към непокрития Джерманович, който вкара на празна врата, намалявайки резултата.

Пет минути по-късно Симеон Райков центрира отляво, Сьорд Арс свали към Тасевски, той шутира с левия крак и топката облизо мрежата на вратата на гостите, но от външната страна.

Двайсетина минути преди края на мача Пламен Илиев спаси сигурен гол във вратата на Левски след зверски шут от 25 метра на Георги Миланов с левия крак.

Само няколко секунди по-късно стражът все пак капитулира за втори път в сблъсъка, когато Петър Занев подаде отляво и втурналият се в атака Жос засече безкомпромисно с глава за 2:2.

В 74-тата минута Влади Гаджев изстреля невероятен удар от около 25 метра с левия крак, като топката попадна в горния десен ъгъл на Винисиус с бясна скорост, като стражът на Литекс нямаше какво да направи в този толкова луд мач.

В 84-тата минута Владимир Гаджев напредна в центъра и вместо да стреля, подаде към резервата Иван Цветков, чийто удар намери тялото на играч на Литекс и топката излезе в корнер.

В последните минути Георги Малонов опита ефектна, но неефективна задна ножица, като неговият удар премина на три метра от вратата на домакините.

В последните секунди Влади Гаджев заложи на техниката и с меко изпълнение можеше да вкара втория си гол в срещата, но пропусна. Така Левски спечели с 3:2 в един от най-качествените мачове на шампионата до този момент.

 

 

 

 

Левски - Литекс  3:2

 

1:0  Тасевски - 13'

2:0  Райков - 43'

2:1  Джерманович - 55'

2:2  Жос - 71'

3:2  Гаджев - 74'

 

Левски:  Илиев, Милиев, Грийн, Старокин, Мюлдер, Гаджев, Калво (Младенов - 59'), Тасевски (Балтанов - 91'), Райков, Йовов, Арс (Иван Цветков - 78')

Литекс:  Винисиус, Занев, Онанга, Жос, Бодуров (Николов - 27'), Йеленкович (Руменов - 17'), Джерманович, Георги Миланов, Янев (Мирасема - 17'), Том, Цветков

 

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати