Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Фев 24
Начало arrow Политика arrow Набедените за "брокери" ще съдят Кадиев

Набедените за "брокери" ще съдят Кадиев

  Print E-mail
2011-09-16 16:18:02
източник: dnes.bg

Съветниците от ГЕРБ Орлин Иванов и Радослав Тошев и областният управител Данаил Кирилов ще заведат дела срещу кандидата за кмет от БСП Георги Кадиев. 

Техните имена бяха посочени от Кадиев като "брокерите", които са искали 500 хил. евро подкуп от Росен Плевнелиев през 2007 г. заради сделката за Бизнес парка в София.

И тримата бяха категорични, че ще спечелят делата за клевета и Кадиев ще е първият осъден кандидат за кмет.

Ще поискам всички доклади по въпроса да бъдат проверени от прокуратурата, посочи Данаил Кирилов. Лъжите на Георги Кадиев  достигнаха своя апогей днес, възмути се Орлин Иванов.

Първият доклад по замяната на терени между Столичната община и "Линднер" от пролетта на 2007 година е внесен от Иван Нейков и Атанас Тасев, посочи Орлин Иванов. Той разполагал с "червена папка", от която тепърва ще вадят факти за всички схеми на БСП за последните 25 години.

Иванов посочи, че той и Данаил Кирилов  са подкрепили доклада, а против са били от БЗНС-ДП,  "Гергьовден", "ССД" и "Демократи за София".

Въпреки приемането  на доклада той не е изпълнен от "Софийски имоти". Вторият доклад е следствие на бездействието на "Софийски имоти" и е внесен на 26 февруари 2008 година от Данаил Кирилов, Орлин Иванов и Радослав Тошев.

Неговата цел е била изваждането на имотите от капитала на "Софийски имоти". Най-голямата наглост е да обявят, че ние тримата, които сме искали да приключим тази сага, сме искали подкуп, отсече Иванов.

По думите му тогава СДС, ГЕРБ и "Атака" са гласували единодушно за доклада, а сред гласувалите "против" е Георги Кадиев.

С третия доклад от 16 октомври 2008 година, внесен от Данаил  Кирилов, са подобрени параметрите на сделката. При гласуването  целият Общински съвет е "за" с изключение на петима общински съветници.

По думите на областния управител Данаил Кирилов докладът, който е гласуван през 2007 година, не е бил изпълнен над половин година от общинското дружество "Софийски имоти". Кирилов  припомни, че с встъпването на ГЕРБ в СОС е била прекратена  практиката на замените, като в случая се е гледало като на  замяна на имоти за инфраструктура. Извършена беше оценка на имотите отново, тъй като старата не беше актуална.

 

Установи се,  че имотите на общината са с 2,5 млн. лв. по-скъпи от тези на  "Бизнес парк София". По данните тогава от "Бизнес парк София" стойността на инвестициите е 18 млн. лв., които са допълнителен бонус към получените от общината имоти, каза Кирилов.

"Четири години Георги Кадиев подсвиркваше и критикувашe, без да е внесъл нито един доклад за инфраструктурни проекти", подчерта  Радослав Тошев.  "Имах съмнения, че той 4 години е на лека дрога, но от днес съм сигурен, че е на тежка. Срамно е, че София има такъв кандидат за кмет. БСП трябва да се срамуват от него", подчерта той.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  Новини Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ", съобщи БНР. На учредителното събрание не бяха допуснати представители на медиите. Присъствали са 808 делегати, при ...
  Новини Не искам да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод ...
  Новини Проблемът не е в бруталните атаки към държавния глава, а в управлението на държавата, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи и спазването на закона от тяхна ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?