26 Април 2024 г. Петък

Кадиев ги разкри! Имената знаел от Курумбашев

2011-09-16 12:08:44

Областният управител на София Данаил Кирилов е сред замесените имена с искания подкуп от Росен Плевнелиев за финализирането на сделката с Бизнес парка.

Това разкри в парламента кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев, който назова и имената и на другите двама общински съветници от 2007, изнудвали Плевнелиев – Орлин Иванов и Радослав Тошев. 

„Цялата драма продължава заради имената на трима общински съветници от ГЕРБ, които трябва да бъдат казани, защото са оказвали натиск. Имената, които Росен Плевнелиев е казал на Курумбашев, а после той – на мен, са ясни и те не са нови – Орлин Иванов, Радослав Тошев и Данаил Кирилов“, разкри Кадиев в парламента. 

Той обаче призова вътрешният министър Цветан Цветанов да излезе и той да каже имената публично. 

„Ако някой нещо е скалъпвал, това са Росен Плевнелиев и г-н Цветанов. Те трябва да излязат и да кажат истината“, призова кандидатът за кмет на столицата. 

В момента Данаил Кирилов е областен управител на София. Той беше назначен на поста през 2009 г. от правителството на Бойко Борисов. Преди да премине в ГЕРБ, Данаил Кирилов беше общински съветник от БСП.

През октомври 2008 година именно той е предложил да не се прави замяна на общинския терен с Бизнес парка, както е предлагала компанията, ръководена от Росен Плевнелиев, а парцелът да се обяви на търг, твърди левицата. 
Радослав Тошев, син на бившия главен редактор на "Труд" Тошо Тошев, влиза за пръв път в СОС с листата на коалиция “Гергьовден”, БЗНС-НС и Демократическата партия.После става общински съветник от ГЕРБ.

Орлин Иванов е избран за общински съветник от ССД в предишния общински съвет. По-късно той напуска групата на Стефан Софиянски и става независим общински съветник, подкрепящ кмета Бойко Борисов. След изборите през 2007 г. Иванов е избран за общински съветник с листата на ГЕРБ.

„Не се учудвам, че премиерът Борисов има нужда от опресняване на паметта, не се учудвам, че Цветан Цветанов не си спомня, не се учудвам, че Андрей Иванов каза, че за първи път чува, като представител на институция. Не се учудвам, че Йорданка Фандъков каза, че няма нищо общо и не знае. Тя по принцип няма нищо общо и не знае”, заяви днес Кадиев в парламента. 

Ако Росен Плевнелиев докаже, че информацията му е лъжа, Кадиев щял да си понесе отговорността. „Ако Росен Плевнелиев каже, че Кадиев не лъже, трябва да има най-малкото оставки”, добави кандидат-кметът.  

Той смята, че е добро решение и всички замесени в скандала да се подложат на детектор на лъжата. 

Още преди да бъдат оповестени имената им, Орлин Иванов и Радослав Тошев определиха като лъжи нападките срещу тях. 
 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати