25 Април 2024 г. Четвъртък

Глобиха Михаил Миков заради боядисване на пешеходна пътека

2011-09-16 09:49:43
Левият депутат Михаил Миков е бил глобен от МВР-Видин за това, че заедно с други родители решили да боядисат пешеходна пътека пред училище в града. 

За това съобщи пред журналисти в парламента колегата му Корнелия Нинова. Според Нинова на Миков бил съставен акт за това, че в организирана престъпна група по случай 15 септември под формата на доброволен труд заедно с други родители боядисали пешеходната пътека. 

„Предизборната ситуация започва да придобива парадоксално измерения, за което директно обвиняваме председателя на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов”, оплака се Нинова. 

В копие от акта, който самите социалисти предоставиха на медиите обаче, не се използва понятието „престъпна група”. Организира група и сам е участвал в изграждането на пътна маркировка (пешеходни пътеки), без да му е възложено от собственика или администрацията.”  

В обяснението пред полицията Миков е написал, че извършеното е обществено полезно, а липсата на маркировка крие опасност за живота на гражданите. 

Корнелия Нинова продължи с „парадоксалните” според нея примери в предизборната кампания и цитира друга случка. В същото време в Бяла Слатина ГЕРБ са окосили градинка и са поставили табелка „Окосена от ГЕРБ”.

„Щом са стигнали дотам да използват МВР за такива деяния, как ще работи то при сериозните сигнали по време и преди избори?”, попита депутатът. 

Нинова призова вътрешния министър Цветанов най-накрая да се самоопредели и да престане да страда от раздвоение на личността си като председател на предизборния щаб на управляващата партия и като министър.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати