19 Април 2024 г. Петък

Руски туроператор плаща полета на 139 туристи

2011-09-14 16:30:39

„В 18.00 часа тази вечер с извънреден полет на Bulgaria Air към Санкт Петербург ще бъдат извозени общо 139 руски туристи. Има договореност руският туроператор да заплати полета чрез клирингова къща“, съобщи транспортният министър Ивайло Московски.

Остава договарянето на последните два полета - на 16 и 23 септември, уточни той.

"Принципно смятаме, че нещата ще бъдат решени, имаме някакви предложение, но нека да са крайни и тогава ще ги обявя", коментира зам.-министър Камен Кичев в отговор на въпрос как ще се процедира с националния ни превозвач след този инцидент.

„Руските туристи ще бъдат извозени от България и втори път не трябва да се допуска подобно нещо“, каза министър Московски.

 

Според него и двете компании – Bulgaria Air и Алма Тур, имат вина за случилото се, но отговорност ще се търси, едва след като приключи проверката на прокуратурата.

„Нека да приключи казусът и тогава ще решим дали да съставим административен акт, или в случай, че ситуацията се усложни, да преминем към по-крайни мерки като отнемане на лиценз“, коментира Московски.

За момента Bulgaria Air не отказва да превозва пътници.

„Имаме оперативно съдействие с тях и ако нещата продължат в тази посока на спазване на ангажиментите, няма да се стигне до драстични мерки като отнемане на лиценз“, допълни заместникът му Камен Кичев.

От министерството казаха също, че за момента държавата няма да търси компенсации от Алма Тур за извозването на пътници с правителствения самолет, защото те били предимно болни и майки с малки деца.

Приемали го като „жест на държавата към създалата се ситуация“, „хуманитарен акт“ и „личен ангажимент на премиера Борисов“.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати