Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Фев 26
Начало arrow България arrow Руски туроператор плаща полета на 139 туристи

Руски туроператор плаща полета на 139 туристи

  Print E-mail
2011-09-14 16:30:39
източник: dnes.bg

„В 18.00 часа тази вечер с извънреден полет на Bulgaria Air към Санкт Петербург ще бъдат извозени общо 139 руски туристи. Има договореност руският туроператор да заплати полета чрез клирингова къща“, съобщи транспортният министър Ивайло Московски.

Остава договарянето на последните два полета - на 16 и 23 септември, уточни той.

"Принципно смятаме, че нещата ще бъдат решени, имаме някакви предложение, но нека да са крайни и тогава ще ги обявя", коментира зам.-министър Камен Кичев в отговор на въпрос как ще се процедира с националния ни превозвач след този инцидент.

„Руските туристи ще бъдат извозени от България и втори път не трябва да се допуска подобно нещо“, каза министър Московски.

 

Според него и двете компании – Bulgaria Air и Алма Тур, имат вина за случилото се, но отговорност ще се търси, едва след като приключи проверката на прокуратурата.

„Нека да приключи казусът и тогава ще решим дали да съставим административен акт, или в случай, че ситуацията се усложни, да преминем към по-крайни мерки като отнемане на лиценз“, коментира Московски.

За момента Bulgaria Air не отказва да превозва пътници.

„Имаме оперативно съдействие с тях и ако нещата продължат в тази посока на спазване на ангажиментите, няма да се стигне до драстични мерки като отнемане на лиценз“, допълни заместникът му Камен Кичев.

От министерството казаха също, че за момента държавата няма да търси компенсации от Алма Тур за извозването на пътници с правителствения самолет, защото те били предимно болни и майки с малки деца.

Приемали го като „жест на държавата към създалата се ситуация“, „хуманитарен акт“ и „личен ангажимент на премиера Борисов“.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  Новини 2 689 нови случая на коронавирус при 11 376 са направените тестове. Като съотношение новоустановените случаи са 23,6% от направените тестове.Активните случаи са 27 230. В ...
  Новини На 22 септември се навършват 112 години от обявяването на Независимостта на България. На този ден, през 1908 г. в църквата "Св. Четиридесет мъченици" във Велико Търново, с манифест, ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?