26 Април 2024 г. Петък

Росене, кажи си... за подкупа, зоват общинари от БСП

2011-09-14 13:12:52

Бивши и настоящи общински съветници от БСП поискаха кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевелиев да каже имената на общинските съветници, които са искали от него подкуп през 2007-ма година.

"Няма как да иска най-високият пост в държавата и да си мълчи през цялото време", коментира председателят на общинските съветници на БСП в София Жельо Бойчев.

Да не се крият като мишки. Те сами крият имената

 

"Росене, кажи си! От теб са искани тези пари. Данче, кажи си! Бойко, кажи си ти знаеш за това от 2007-ма година! Да не се крият като мишки. Те сами крият имената", призова кандидатът за кмет на София от левицата Георги Кадиев.

От левицата не скриха, че знаят имената на общинарите, но предпочетоха за замълчат и да се заиграят с темата.

Георги Кадиев обясни, че вътрешният министър Цветан Цветанов е действал реваншистки като съзнателно е подхвърлил пред медиите информацията за подкупа.

"Цветанов абсолютно умишлено накисна кандидата им за президент. Показа абсолютното компрометиране на Плевнелиев по този въпрос", убеден е той.

Шефът на червените общинари Жельо Бойчев дори лично благодари на вътрешния министър.

"Благодаря на Цветан Цветанов, че в тежи моменти за партията, той винаги ще ни помогне. Радвам се, че Цветанов изкара този случай. Ако бяхме ние, щяхте да кажете че го изкарваме като предизборен аргумент", допълни той.

 

Колегата му Петър Курумбашев, който преди представляваше левицата в Столичния общински съвет обясни, че знае имената на общинарите, искали подкуп от Плевнелиев, защото самият Плевнелиев му ги е казал.

"С мен се свърза Пленелиев за натиск от съветници на мнозинството. Каза, че тези съветници не искат да се свърши сделката. Тогава информирах председателя на общинския съвет Андрей Иванов. Мисля, дори че аз запознах Андрей Иванов с Росен Плевнелиев", допълни Курумбашев.

От левицата попитаха риторично дали някой от тримата "брокери", искали пари от Росен Пленелиев после пак не е влязъл в общинския съвет, този път като представител на ГЕРБ.

"Защо са ги направили общински съветници, след като са знаели че те са брокери? Някой от тях получил ли е своето развитие в общинската администрация?", попита Георги Кадиев и дори допълни, че единият от въпросните общинари е предлаган по-късно за зам.-министър на Росен Плевнелиев.

"Това е все едно на мен сега да ми предложат Мария Мургина за заместник-кмет на София", направи набързо сравнението Кадиев.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати