11 Май 2024 г. Събота

Областният на Ловеч стана зам.-регионален министър

2011-09-14 12:53:51

Премиерът Бойко Борисов назначи досегашния областен управител на Ловеч Николай Нанков за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от правителствената пресслужба.

Той заема мястото на избраната миналата седмица за регионален министър Лиляна Павлова, след като Росен Плевнелиев подаде оставка заради включването му в президентската надпревара.

Няколко часа преди правителствената информационна служба да съобщи за новия зам.-министър Лиляна Павлова даде пресконференция, но запази мълчание за името на новия си заместник.

"Надявам се до края на месеца да сформирам екипа. Имам възможност в момента, която ми е дадена от министър-председателя, да анализирам ситуацията и какви са ни приоритетите, и до края на месеца ще излезем с решение кой да е в политическия екип на министерството", заяви пред журналисти Лиляна Павлова след заседанието на Министерския съвет.

Новият заместник-министър на регионалното ведомство Николай Нанков е роден през 1983 г. в Априлци.

 

Има магистърска степен от СУ „Св. Климент Охридски” по специалността „Регионално развитие и управление”.

До определянето му за областен управител на Ловеч през август 2009 г., професионалната му биография е била свързана с разработването, управлението и изпълнението на проекти, финансирани от Европейския съюз.

Член е на Комитета за наблюдение на ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г. Притежава сертификат „Привличане на чуждестранни инвестиции”, издаден от Българския икономически форум. Владее английски език.

На мястото на Нанков е назначена Ваня Събчева за областен управител на Ловеч, която досега е била старши експрет в ловешката областна администрация.

Тя има магистърска степен по публична администрация и бакалавърска „Индустриален инженер” от Техническия университет в Габрово.

Като старши експерт в нейните задължения досега бяха контролът по законосъобразност на административни актове, регионално развитие, изграждане и поддържане на техническата инфраструктура и комунална дейност, и строителство.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати