19 Април 2024 г. Петък

Борисов подари Околовръстно за първия учебен ден

2011-09-14 12:45:29

Част от Южната дъга на Околовръстното в столицата – от "Младост" до Драгалевци беше пусната в експлоатация пресрочно в присъствието на премиера Бойко Борисов.

Пътният участък поема автомобилния трафик на София и трафика от автомагистралите "Тракия" и "Хемус" в посока Югозападна България и съседните държави.

Той отбеляза, че пускането на участъка в експлоатация е по повод 15 септември – първия учебен ден, за да могат жителите на "Младост" и близките квартали да закарат децата си на училище. Чрез съоръжението се очаква да бъде облекчен трафикът.

"Всъщност това е една много голяма магистрала. Това е подаръкът ни за родителите и децата за първия учебен ден", похвали се Борисов.

Пуснати за движение на автомобили са локалният път между ж.к. "Младост 4" и  реконструирания вече участък на Южната дъга до кв. "Симеоново".

Освен тях вече се осъществява движение по кръговото, което е връзка с ул. "Бистришко шосе", както и по естакадното съоръжение, чрез което превозните средства влизат към ул. "Ал. Малинов".

Пуснат в експлоатация е и четирилентов път, който е успореден на досегашното четирилентово платно между входа за "Бизнес парк София" и изхода за Околовръстния път откъм кв. "Младост".

79 млн. лв. сме спестили на софийските данъкоплатци, като избегнахме отчуждителните процедури на Околовръстния път.

"За да не дадем тези пари, защото са парите на данъкоплатците, ние качихме естакадата горе, локалите отдолу, виждате колко прекрасно става", посочи Борисов.

До този момент са платени 21 млн. за отчуждаване, ако проектът не е бил преправен сумата трябвало да бъде 100 млн. лева.

70 000 – 80 000 автомобили дневно преминават през центъра от "Младост" в посока "Люлин" и обратно. Голяма част от тези автомобили вече ще преминават от тук, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

На 26 септември ще започне строителството на продължението на магистрала "Хемус" от гара Яна към Северната дъга на Околовръстния път, съобщи още премиерът.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати