20 Април 2024 г. Събота

Челси мина с лекота през Леверкузен - 2:0

2011-09-14 06:28:48
Челси победи с 2:0 Байер Леверкузен и оглави класирането в Група "Е" на Шампионската лига, където са още отборите на Генк и Валенсия. Белгийци и испанци си врътнаха миролюбиво 0:0. 

Головете за лондончани забиха Давид Луиш в средата на второто полувреме и Хуан Мата в продължението на мача. 

Момчетата на Андре Виаш-Бояш тотално надиграха гостите си от Леверкузен, но направиха половин дузина пропуски и се задоволиха само с два гола. 

От своя страна футболистите на Байер демонстрираха основно защитна тактика, но в интерес на истината това можеше да им донесе и успех, ако Михаел Балак бе вкарал при резултат 0:0, но ветеранът пропусна сам срещу Чех и се смили над бившите си съотборници. 

Срещата ще се запомни още с три отменени попадения, както и със смяната на Балак в 66-ата минута, когато зрителите станаха на крака и го изпратиха с бурни аплодисменти.

Двубоят започна много интересно и отворено, като още в началото бяха отменени два гола - по един незачетен и за двата отбора. 

В 3-ата минута Симеон Ролфес опъна мрежата на Челси, но попадението му не бе зачетено, тъй като преди това бе свирено нарушение на Омер Топрак срещу Давид Луиш. Само минута по-късно не бе признат и гол за англичаните. 

Мата направи много мощен пробив отляво, последва центриране в наказателното поле на германците, където с пета Торес намери Раул Мейрелеш, който чукна топката във вратата на Леверкузен, но от положение на засада. 

В 10-ата минута Мата намери Торес на малкия пеналт, но Фернандо вместо да вкара се засуети и изпусна страхотно положение. 

Отговорът на Леверкузен бе удар на Щефан Кислинг от фаул, но топката срещна стената изградена от английски футболисти. 

Малко по-късно Флоран Малуда и Ашли Коул разцъкаха отляво, последва центриране на Малуда към Торес, но той бе много правилно затворен от защитата на гостите. 

До края на полувремето Челси натисна, но нямаше шанс да вкара, след като пропуски записаха Мата, Оби Микел и Торес.

Второто полувреме започна с ново положение за домакините. Флоран Малуда центрира отляво и Торес стреля с глава от точката на дузпата, но Берд Лено спаси. В 58-ата минута Леверкузен изпусна най-чистото положение от началото на мача. 

Балак бе изведен зад защитата на Челси, но не успя да преодолее Петер Чех, след като се озова сам срещу него. 

Осем минути по-късно Даниел Стъридж стреля с глава, Лено с мъка отрази топката, която се чукна леко в лявата му греда. 

Логичното се случи в 67-ата минута, когато Челси вкара след страхотен и отсечен шут от границата на наказателното поле на Давид Луиш. Постепенно домакините намалиха темпото и заложиха на спокойни разигравания в средата на терена. 

В 81-ата минута бе отменен втори гол за Челси и общо трети в мача. Анелка опъна мрежата на германците с глава, но бе вдигната засада, като от множеството повторения така и не стана ясно на кой играч. 

Все пак англичаните вкараха втори гол. Направи го Хуан Мата в продължението на мача и логично Челси взе заслужена победа.

ЧЕЛСИ - БАЙЕР ЛЕВЕРКУЗЕН 2:0

Голмайстори:
1:0 Давид Луиш (67)
2-0 Хуан Мата (90+1)

Челси: Чех, Коул, Луиш (Алекс), Иванович, Босингва, Микел, Мейрелеш (Лампард), Мата, Малуда, Стъридж (Анелка), Торес

Байер Леверкузен: Лено, Кадлец, Райнарц, Топрак, Кастро, Балак (Аугусто), Ролфеа, Сам (Дердийок), Бендер (Балич), Кислинг, Шюрле
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати