29 Март 2024 г. Петък

ГЕРБ забърка нов скандал с агитация сред деца в Пловдив

2011-09-13 16:32:56

"ПП ГЕРБ-Пловдив ви кани на детско парти "Довиждане, лятна ваканция". Това гласи обява от плакат, разпространен в пловдивския район "Северен".

Партито вече се е състояло, в късния следобед на 7 септември, на детската площадка пред поликлиниката в квартала – с много лакомства и забавления за малчуганите, осигурени от ГЕРБ.

Това породи поредния скандал, в който партията на Бойко Борисов беше обвинена в политическа агитация на деца.

Депутатът от ГЕРБ-Пловдив Стефан Дедев бе категоричен, че в детското парти не е имало политическа агитация. То е организирано след подадени молби от родителите, които искали да се решат няколко проблема в квартала.

"Не виждам нищо лошо в това, по време на празника не е споменавано името на ГЕРБ, не са раздавани и подаръци с логото на партията", заяви пред Dnes.bg депутатът.

На събитието са присъствали общински съветници от ГЕРБ в града и представители на районната администрация. Те изслушали проблемите на родителите, докато децата се забавлявали.

Хората поставили въпроса с мръсотията в междублоковите пространства и били недоволни, че масово собствениците на домашни любимци разхождат животните по детските площадки, а пясъчниците се ползвали за кучешки тоалетни.

"Детският празник не е бил с политическа цел, искахме да чуем проблемите на гражданите и да видим как да ги решим", кълне се Стефан Дедев.

Що се отнася до логото на партията върху листовките, по думите му то идвало малко в повече и занапред щели да се избягват подобни надписи върху обяви на детски тържества.

Преди няколко месеца ГЕРБ-Пловдив се забърка в друг скандал, отново за политическа агитация сред деца.

Тогава от БСП алармираха, че по време на футболен турнир деца са карани да преобличат спортните си екипи с такива, на които има абревиатурата на ГЕРБ. Медалите и купата също били с логото на партията.

По-рано пък депутатката от ГЕРБ Красимира Симеонова се раздели с ръководния си пост на местната структура в Пещера, след като на ученическо състезание под нейния патронаж ученици бяха карани да изпишат надписа "Ние сме ГЕРБ – с теб сме по-силни".

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати