25 Април 2024 г. Четвъртък

ГЕРБ – ковачница на кадри, убедена е Цачева

2011-09-13 07:19:37

Онези, които твърдяха в продължение на дълги месеци, че ГЕРБ няма кадри, предстоящата кампания ги опровергава. ГЕРБ се явява ковачница на кадри.

Така председателят на парламента Цецка Цачева коментира пред bTV кандидат-президентската двойка на РЗС Атанас Семов и Поля Станчева, като призна, че и двамата в началото са работили за ГЕРБ.

Според нея нормална била практиката на преминаването на политици от една политическа формация към друга и в това нямало драма за нея.

Във връзка с отсъствията на депутатите от пленарна зала и провалянето на заседанията на парламента Цачева заяви, че не е работа на председателя на НС да стои с химикалка и да води отчетност за присъствия в пленарна зала.

"Това е работа на секретарите на парламентарните групи, когато един депутат има уважителна причина да отсъства, той подава молба. Няма случай, в който аз да съм отказала на получил съгласието депутат от своята ПГ да не си свърши работата", поясни шефът на парламента и добави, че се принизява институцията, ако се смята, че с извинителни бележки се водят отсъствията в тефтер.

Тя беше категорична, че няма двойно счетоводство и се прикриват отсъствията на депутати от ГЕРБ.

 

Според нея било по-морално и по-коректно към всички граждани да се заяви, че в определени дни по време на предизборната кампания няма да се провеждат пленарни заседания.

Цачева подчерта, че за тези дни народните представители няма да ползват автомобилния парк на Народното събрание.

През това време депутатите няма да получават средства за бензин за личните си автомобили, както командировъчни за пътуване в страната.

Помолена да коментира кандидатурата на актьора Стефан Данаилов за вицепрезидент на левицата, Цачева отбеляза,  че срещу ГЕРБ се изправя достоен кандидат, но нямало нужда от стягане на редиците на управляващите.

"Така, както видяхме от писмото на г-н Данаилов, че имат нужда от стягане редиците на БСП. Аз много внимателно се запознах с писмото му и в мен остана един привкус. Тръгва се да участваш в състезание, което олицетворява двойката президент и вицепрезидент, и най-вече президентът олицетворява единството на нацията. 

И нито ред, нито дума в писмото за национална кауза, за това какво предстои като държавен глава, президентът и вицепрезидентът, а няколко изречения изцяло за моята партия, за нуждата от реванш на БСП и т.н.", коментира Цачева.

В ГЕРБ не е обсъждано нито има решение на предизборния щаб да се реагира, ако по време на предизборната кампания бъде излъчван сериала "Стъклен дом" с участието на Данаилов. 

Цачева допълни, че е работа на Централната избирателна комисия и Съвета за електронни медии да се произнесат.

Шефът на парламента обаче добави, че за нея не е проблем участието на Данаилов в сериала.

Цачева категорично отказа да коментира обвиненията в корупция срещу кандидата на ГЕРБ за президентския пост Росен Плевнелиев. Тя обаче заяви, че когато е получавала различни сигнали, дори и анонимни, е сезирала компетентните органи. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати