26 Април 2024 г. Петък

"Лъвовете" подчиниха и Германия

2011-09-12 19:25:13
България победи с 3:1 гейма (25:16, 25:27, 26:24, 25:23) Германия и записа втори пореден успех на еврофиналите в Чехия и Австрия. 

"Лъвовете" вече са в следващата фаза на надпреварата, но въпросителните около определянето на следващите ни съперници ще паднат едва след срещите Словакия – Полша и Русия - Чехия, които се играят по-късно днес. 

Възпитаниците на Радостин Стойчев направиха страхотен първия гейм, в който тотално разнебитиха германците. 

Българите обаче бяха неузнаваемо слаби през втората част, която загубиха. Тогава родните национали изглеждаха доста уморени, плахи и с нищо не подсказаха, че се световна сила в този спорт. 

За щастие бързо се вдигнахме, последваха два гейма за нас и логична победа.

Българите започнаха свирепо мача и още в началото на първия гейм дръпнахме със 7:5, а първото техническо прекъсване дойде при 8:5 за "лъвовете". 

Родните национали продължиха да мачкат германците, които не знаеха къде се намират и бързо разликата се увеличи - 10:5 и 14:8, а второто техническо прекъсване бе при 16:10, след ас на Матей Казийски. 

До края на този гейм не дадохме никакви шансове на германците и логично ги разбихме с 25:16 и 1:0 гейма за България.

Втората част вървеше точка за точка, но все пак "лъвовете" направиха разлика от една точка - 8:7 при първото техническо прекъсване. 

Последваха нови равенства - 10:10, 12:12 и 13:13, но след това Владо Николов направи ас, а Казийски и Соколов добавиха по точка, за да се стигне до 16:13 в полза на България. Германия обаче изравни до 19:19. 

"Лъвовете" поведоха с 22:20, но до края на този гейм направиха безумни и нелепи грешки, което им костваше изравняването -  27:25 и 1:1 гейма. 

Именно в края на втората част се пречупи нещо в играта на родните национали и те изпаднаха в посредственост, която продължи до края на третия гейм.

Именно тази част започна с превъзходство за германците, които дръпнаха с 8:5, но след точки на Цецо Соколов и Матей Казийски изравнихме за 16:16 при второто техническо прекъсване. 

Геймът продължи точка за точка, като германците поведоха с 22:20, но за наше щастие не успяха да удържат на напрежението. След атаки на Андрей Жеков и Матей Казийски се стигна до изравняване 24:24, а Георг Гроцер ни помогна за 26:24 и 2:1 гейма за България.

Четвъртата част започна шеметно за България - 3:0, а първото техническо прекъсване дойде при 8:4 за нас. Последваха атаки на Казийски, Алексиев и Жеков, за да се стигне до 13:7, а второто техническо бе при 16:11 за България. 

Тук националите ни леко се отпуснаха и позволиха на германците да съкратят преднината ни и дори да изравнят в края на гейма, но всичко си дойде на мястото - 25:23, 3:1 гейма и победа за волейболните ни "лъвове".

БЪЛГАРИЯ - ГЕРМАНИЯ 3:1 (25:16, 25:27, 26:24, 25:23)

БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков, Владимир Николов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов - Владислав Иванов-либеро (Христо Цветанов, Георги Братоев)
Селекционер: Радостин Стойчев

ГЕРМАНИЯ: Патрик Щоервалд, Георг Гроцер, Роберт Кром, Бьорн Андрае, Щефан Хюбнер, Маркус Бьоме - Фердинанд Тиле-либеро (Лукас Кампа)
Селекционер: Раул Лозано (Аржентина)
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати