29 Март 2024 г. Петък

Фетел спечели и в дома на Ферари

2011-09-12 07:37:25
Себастиян Фетел се приближава все повече към втора поредна световна титла, след като спечели по безапелационен начин победата в Гран При на Италия.

Насред дома на Ферари - Монца германецът успя да изпревари местния любимец Фернандо Алонсо в началото на състезанието, а след това бе недостижим и за опитващия се да го застигне Дженсън Бътън.

Алонсо трябваше да се задоволи с трето място накрая, като дори и за него трябваше да устоява на атаките на Люис Хамилтън.

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер направи поредно добро състезание, като накрая трябваше да се задоволи с 5-та позиция, точно преди втория пилот на Ферари Фелипе Маса.




На старта Фернандо Алонсо потегли феноменално и от 4-то място се изстреля на първа позиция. Зад него останаха Себастиян Фетел и Люис Хамилтън. Михаел Шумахер тръгна също толкова впечатляващо и от 8-мо място излезе 4-ти. 

Това се оказа ключово, тъй като на първия завой Витантонио Люци полетя през тревата и засече каращите зад Шумахер Нико Росберг и Витали Петров. Тримата отпаднаха, а това наложи излизане на кола за сигурност.

След подновяване на състезанието Шумахер малко изненадващо успя да изпревари Хамилтън.

В 5-та обиколка пък при опит да изпревари Фелипе Маса, Марк Уебър удари бразилеца отзад и счупи спойлера си, докато Маса се завъртя и изостана в средата на колоната. Обиколка по-късно Уебър спести умуването на стюардите дали да го накажат, тъй като сам излетя от пистата и се разби.

Отпред Фетел успя да изпревари Алонсо с много по-висока скорост и постепенно започна да се откъсва напред.

Михаел Шумахер пък на два пъти опита неуспешно да изпревари испанеца. Зад него обаче Хамилтън също го атакуваше и бе очевидно, че е доста по-бърз. Двамата се впуснаха в много оспорвана борба и дори на два пъти размениха позициите си. Постепенно отзад ги настигна петият Дженсън Бътън.

В 16-та обиколка при прекалено агресивен опит за изпреварване Хамилтън излезе леко от пистата и Бътън мина пред него. Обиколка по-късно той успя да изпревари и Шумахер.

Германецът пък веднага влезе в бокса, а последователно през една обиколка след него това направиха и Бътън, Хамилтън, Алонсо и последен Фетел.

След тези пит-стопове Фетел продължи да води с 11 секунди пред Алонсо. Бътън обаче се залепи на две секунди зад испанеца. Шумахер бе на пет секунди назад и продължи да задържа Хамилтън, а Маса бе доста по-назад на 6-то място.

Хамилтън продължи бесни опити за атаки срещу Шумахер, който пък се защитаваше доста агресивно. Дори англичанинът се оплака по радиото на отбора си, че съперникът му е променил траекторията си два пъти. От бокса на Мерцедес пък Рос Браун предупреди Шумахер да оставя място на Хамилтън на завоите.

Все пак в 28-та обиколка англичанинът изпревари Шумахер и излезе 4-ти.

Пръв второто си спиране в бокса направи Дженсън Бътън в 34-та обиколка. Обиколка по-късно това направиха Алонсо и Хамилтън. 

Пилотът на Ферари се върна на пистата точно пред Бътън, който малко по-късно успя да го изпревари с твърда маневра.

До края на състезанието Хамилтън вдигна скоростта и успя да застигне Алонсо, но нямаше време да го изпревари.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати